Dünya İran uçağında flaş gelişme

İran uçağında flaş gelişme

Paylaş
İran uçağında flaş gelişme

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır'a indirilen İran Kargo uçağında 'yasaklı malzeme' bulunduğunu bildirildi. Uçak kontrol edildikten sonra Türkiye'den ayrıldı

Türkiye hava sahası üzerinden Suriye'ye giderken, Cumartesi gecesi Diyarbakır'a indirilen İran'a ait kargo uçağında sandıklar içerisinde bulunan silah ve mühimatlar dün uçaktan indirildikten sonra uçağın mürettabatı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Tahran’dan havalananan ve Suriye’ye askeri malzeme taşıdığı belirtilen ’Ilyushin Il-76TD’ tipi kargo uçağı, nükleer silah taşıdığı ihbarı üzerine BM kararları doğrultusunda cumartesi gece yarısı Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvveti 8’inci Ana Jet Üssü’ne indirilelerek arandı. Diyarbakır havaalanında bekletilen İran’a ait kargo uçağının ana kapağı açılarak uçakta bulunan sandıklar indirildi ve malzemelere el konulduktan sonra uçağın kalkışına izin verildi.

Sandıklarda, roketatar, havan, biksi ve Kalaşnikof gibi silah ve mühimatların bulunduğu belirtildi. Söz konusu silahların bulunduğu sandıklar uçaktan indirilirken, silahların bildiriminin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Diyarbakır’a 2006 yılından bu yana BM kararları doğrultusunda arama yapmak için indirilen İran kargo uçaklarından ilk kez bir uçağın bu kadar uzun süre havaalanında bekletildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Serbest bırakılan mürettebatla birlikte kargo uçağı saat 21.00’de Diyarbakır’dan Suriye’ye gitmek üzere havalandı.

(DHA)