Dünya İran'da Apo yöntemi

İran'da Apo yöntemi

Paylaş
İran'da Apo yöntemi

İran'da faaliyet gösteren Sünni terör örgütü Cundullah'ın lideri Abdülmelik Rigi'nin İran'a götürülüşünün, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişine benzemesi dikkat çekti

Şiilerin ağırlıkta olduğu İran’da faaliyet gösteren Sünni terör örgütü Cundullah’ın (Allah’ın Ordusu) lideri Abdülmelik Rigi (27) Dubai’den Kırgızistan’a giden bir uçakta İran ajanları tarafından tutuklandı. Yüzlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Abdülmelik Rigi’nin idam cezasına çarptırılması bekleniyor.

Haberin Devamı

‘AMERİKAN ÜSSÜNDEYDİ’

İran İstihbarat Bakanı Heydar Moslehi “Abdülmelik Rigi’yi 5 aydır takip ediyorduk” dedi. Heydar Moslehi ayrıca Abdülmelik Rigi’nin tutuklanmadan 24 saat önce Afganistan’daki bir Amerikan üssünde olduğunu, burada kendisine Afgan pasaportu ile Dubai vizesi verildiğini öne sürdü ve “Abdülmelik Rigi’nin yakalanması hem Amerika hem İngiltere için büyük bir yenilgi” diye konuştu.

3 TÜRK'Ü KAÇIRMIŞTI

2002’de kurulan Cundullah, İran’ın Pakistan sınırındaki Sistan-Belucistan eyaletinde yaşayan azınlıktaki Sünni Belucilerin haklarının verilmesi için savaştığını ileri sürüyor. Cundullah, adını geçen ekim ayında düzenlediği saldırıyla duyurdu.

1980’den bu yana ülkede meydana gelen en büyük saldırı olan olayda 15’i Devrim Muhafızı 40’tan fazla kişi ölmüştü. Cundullah 2006’da İran’da 3 Türk paraşütçüyü de kaçırmıştı. Örgüt, paraşütçüleri Sünni oldukları gerekçesiyle serbest bırakmıştı.

Haberin Devamı