Dünya İran'da deprem: 7 ölü

İran'da deprem: 7 ölü

Paylaş
İran'da deprem: 7 ölü

İran'ın güneyinde 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, 7 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı

Yerel bir yetkilinin sözlerini aktaran Mehr haber ajansı, depremin Sahraj bölgesini vurduğunu ve kalıntıların altından 7 kişinin cesedinin çıkarıldığını belirtti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer depremin merkez üssünün Kırman eyaletinde bulunan Hüseyinabad kentinin yakınlarında olduğunu bildirdi. Merkez, depremin yerin 12 kilometre altında meydana geldiğini belirtti.

İran devlet televizyonu ise depremin büyüklüğünün 6,5 olduğunu duyurarak, bazı evlerin hasar gördüğünü bildirdi. Devlet televizyonunun haberinde, yerel saatle 22.12'de meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin güneydoğusundaki Hüseyinabad kenti olduğu bildirildi.

Deprem bölgesinin, 2003 yılında yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü depremin yaşandığı tarihi şehir Bem'e yakın olduğu belirtiliyor. İran Ulusal Kriz İdaresi Birimi Müdürü Hüseyin Bagheri, televizyona yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Hüseyinabad kentini vuran depremde şu ana kadar ölen ya da yaralanan olduğuna dair haber gelmediğini kaydetti.

Bagheri, telefon bağlantılarının kesildiği deprem bölgesine yardım ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi. Yarı resmi Fars Haber Ajansı ise depremin, Afganistan-Pakistan sınırındaki Sistan Belucistan vilayetinde de hissedildiğini bildirdi.

Ajans, Zahedan kentinde bazı insanların evlerini terk ettiğini, depremin Bem, Keş ve İranşehr'de de hissedildiğini belirtti. Depremden sonra, biri 5 büyüklüğünde olmak üzere, 22 artçı depremin kaydedildiğini söyledi.

Haberin Devamı