Gündem İran'da Putin’e canlı yayın sürprizi

İran'da Putin’e canlı yayın sürprizi

Paylaş
İran'da Putin’e canlı yayın sürprizi

Rusya lideri Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmesinin ve ardından üçlü zirvenin televizyonlar tarafından canlı yayınlanması Putin için sürpriz oldu.

İran’ın başkenti Tahran’da yapılan Suriye konulu ve özellikle İdlib vilayetinin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani zirvesinde tarafların görüşleri ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Rusya lideri Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmesinin ve ardından üçlü zirvenin televizyonlar tarafından canlı yayınlanması ise Putin için sürpriz oldu. İkili görüşmede samimi ve protokol dışı davranışlarla dikkat çeken Rusya lideri televizyonlara çıktığını öğrenince “Naklen yayında olduğumuzu bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Putin’in samimi biçimde Erdoğan ile kucaklaştığı sırada arka planda Putin’in dış politika yardımcısı Yuri Uşakov ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın da aralarında liderlerini samimiyetinden memnuniyeti dile getirerek fısıldaşıyordu. Daha sonra üç liderin konuşmasının da canlı yayınlanmasının Rus cephesinin bilgisi dahilinde olmadığı ortaya çıkarken, İran tarafı görüşmenin ‘yanlışlıkla’ değil, bilinçli şekilde canlı yayınlandığını aktardı.

Haberin Devamı