Siyaset İran'dan son dakika açıklaması
Paylaş
İran'dan son dakika açıklaması

İran Meclis Başkanı Ali Laricani sekiz gündür İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze'ye askeri yardım gönderdiklerini açıkladı

AFP haber ajansının İran meclisinin resmi internet sitesi ICANA.ir’den aktardığına göre, Laricani yaptığı açıklamada, “Hamas’ı ve Filistin halkını savunmaktan gurur duyuyoruz. Kendilerine hem mali hem askeri yardım gönderdik” dedi.

Ancak Laricani yardımın niteliği konusunda detay vermedi.

İran Hamas’a ve İslami Cihat örgütüne destek verdiğini hiçbir zaman gizlemiyor. Ancak “askeri yardım” sözü de çok sık telaffuz edilmiyor.

Önceki gün İsrail İran’ın Hamas’a Fecr 5 füzeleri verdiğini öne sürmüş, İran meclisinin Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Burucerdi, iddiaları yalanlamıştı.

Burucerdi, Filistinli militanların kendi imkanlarıyla bu saldırıları gerçekleştirdiklerini, dışardan silah yardımına ihtiyaç duymadıklarını söylemişti.

LARİCANİ ANKARA'YA MI GELİYOR?

Haberin Devamı

İran Meclis Başkanı Laricani'nin resmi temaslarda bulunmak üzere bu hafta Ankara'ya geleceği de bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'nın İran medyasından aktardığına göre, Cuma akşamı Ankara'da olacak Laricani, Türk yetkililerle başta Suriye ve Gazze konuları olmak üzere bölgedeki son gelişmeleri değerlendirecek.

Laricani, bir gün sürecek temasları kapsamında, Suriye'de kaçırılan ve rehin tutulan 48 İran vatandaşının serbest bırakılması konusunu da Türk makamlarıyla görüşecek.