Dünya İranlı avukat serbest bırakıldı

İranlı avukat serbest bırakıldı

Paylaş
İranlı avukat serbest bırakıldı

İran'da recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani'nin durumunu dünyaya duyurarak genç kadını ölümden kurtaran avukat Muhammed Mustafa, Türkiye'de gözaltına alınmıştı. 5 gündür gözaltında olan İranlı avukat dün serbest bırakıldı

İran’da zina yaptığı gerekçesiyle Sakine Muhammedi Aştiyani (43) recm (taşlanarak idam) cezasına çarptırılmıştı. 99 kez kırbaçlanan ve 5 yıldır hapiste bulunan 2 çocuk annesi Sakine Muhammedi Aştiyani’nin avukatı Muhammed Mustafa uluslararası kampanya başlatarak müvekkilinin durumunu dünyaya duyurmuştu.

Haberin Devamı

Dünyadan gelen tepkiler üzerine de İran, Sakine Muhammedi Aştiyani’nin recm cezasını askıya almıştı. Bu olayın ardından İran polisi, Muhammed Mustafa’nın evi ile bürosuna baskın düzenlemiş, eşi ve üvey kardeşini gözaltına almıştı. Muhammed Mustafa da 24 Temmuz’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Fakat tekrar ifade vermeye çağırılan Muhammed Mustafa, tutuklanacağını anlayınca Van’dan kaçak olarak Türkiye’ye girmişti.

Muhammed Mustafa, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘yasadışı yoldan Türkiye’ye giriş yaptığı’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Son zamanlarda Türkiye’nin İran’la yakınlaştığını öne süren uluslararası medya, Muhammed Mustafa’nın İran’a iade edileceğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

1 hafta Türkiye’deyim’

5 gündür gözaltında olan Muhammed Mustafa dün serbest bırakıldı. Böylece avukatın İran’a iade edileceği iddiaları da yalanlanmış oldu. Muhammed Mustafa “1 hafta İstanbul’da kalacağım. Eşim serbest bırakılırsa onunla birlikte Norveç’e gitmeyi düşünüyorum” dedi. Muhammed Mustafa’nın İran’dan resmi iade talebi gelmeden serbest bırakılması dikkat çekti.

Felat BOZARSLAN/DHA