Magazin İranlı yönetmen Türkiye'ye yerleşiyor

İranlı yönetmen Türkiye'ye yerleşiyor

Paylaş
İranlı yönetmen Türkiye'ye yerleşiyor

Ülkesi İran'da yasaklı olan ve Monica Bellucci'yi oynattığı “Gergedanın Son Şiiri” filminin çekimlerine Kapadokya'da devam eden yönetmen Bahman Ghobadi Türkiye'ye yerleşmeyi planlıyor. Ghobadi sanat hayatına Türkiye'de devam etmek istiyor

“İran Kedileri” filmi nedeniyle kendi ülkesi İran'da yasaklı olan Kürt yönetmen Bahman Ghobadi, Türkiye'ye yerleşecek.

Ünlü yönetmen, İtalyan yıldız Monica Bellucci'yi oynattığı “Gergedanın Son Şiiri” filminin çekimlerine Kapadokya'da devam ediyor. Y

Haberin Devamı

ılmaz Erdoğan'ın hem eşi Belçim Bilgin ile beraber rol alıp hem de 250 bin dolar maddi destekte bulunduğu filmin Cannes ödüllü yönetmeni Ghobadi'nin Türkiye’ye yerleşmeyi planladığı ortaya çıktı. Ünlü yönetmenin sanat hayatına Türkiye’de devam etmeyi istediği öğrenildi.

Büyülü Kapadokya...

Ghobadi ve ekibinin özellikle Türkiye’nin tanıtımı için, çekimlerin bir kısmını Kapadokya'nın büyülü atmosferinde yapmak istediği de belirtiliyor. 20 gündür ayrı kaldığı eşi Vincent Cassel’la hasret gideren Bellucci de eşini büyük kızı Deva’yla İtalya’ya yolcu ettikten sonra önceki gün film ekibiyle Kapadokya’ya gitti.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Mustafapaşa beldesindeki, yaklaşık 200 yıllık tarihi Rum evinden dönüştürülen ‘Gül Konakları’ adlı butik otelde konaklayan Bellucci’nin, daha önce Fener Rum Patriği Bartelemos ve İspanya Kraliçesi Sofia Reina’nın kaldığı odaya yerleştiği ifade edildi. Film ekibi 3 Nisan'da İstanbul'a dönecek.

Haberin Devamı

Kaprissiz yıldız

Son filminde 1.5 milyon dolar aldığı bilinen Monica Bellucci'nin, İranlı yönetmenin hiç para almadan oynadığı filminin çekimleri bir hafta uzamasına rağmen hiç itiraz etmeden işine devam ediyor. Ghobadi’nin bağımsız filmler çektiğini bilen ve ona destek vermeyi tercih eden Bellucci'nin hiçbir özel istekte bulunmadığı da belirtildi.

Sohbaharda bu kez Ferzan Özpetek'in “Sonra Ağlayacağım” filmi için ülkemize gelecek Monica Bellucci, 5 Nisan sabahı Türkiye'den ayrılacak. Önümüzdeki yıl Cannes Film Festivali”ne gönderilecek film, yılsonunda Türkiye'de gösterime girecek. Ghobadi filmini kendi ülkesinde ise gösteremeyecek.