Gündem İranlılar düşen Türk uçağı için anıt yaptırmak istiyor

İranlılar düşen Türk uçağı için anıt yaptırmak istiyor

Paylaş
İranlılar düşen Türk uçağı için anıt yaptırmak istiyor

Dubai'den İstanbul’a dönüş yolunda İran’ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen ve içindeki yolcuların tümünün öldüğü uçak kazasının ardından bölgede yaşanan Bahtiyari halkı, Başaran ailesinin izin vermesi halinde bir anıt yaptırmak istediğini açıkladı

Bahtiyari halkı temsilcileri acılı Türk ailelerinin kaldığı otele gelerek uçağın düştüğü alana bir anıt dikmek istediklerini söyledi.

Bahtiyarı halkı temsilcileri ellerinde taşıdıkları pankartlarda Farsça ve Türkçe şu ifadelere yer verdi.

"Sevgili Başaran ailesi ve sevgili Türk halkı, Mina ve onun arkadaşlarının ruhu Helen Ormanları ve Bahtiyari Dağları'nda gökyüzüne uçtu. Dünya, Bahtiyari halkını dünyanın en misafirperver insanları olarak biliyor ama şimdi bu ev sahipliğinden dolayı üzgünüz ve tüm kalbimizle derdinize ortağız. Sizin de izninizi aldıktan sonra biz kızlarımızın hatrına, dostluk adına sembolik bir heykel yapmaya karar verdik. Sizin için bir problem yoksa sizden haber bekliyoruz ve yapmaya başlamak istiyoruz."




Mina Başaran'ın bilinmeyenleri



Mina Başaran, 7 arkadaşı ve 3 mürettebatın öldüğü kazadan önce çekilen fotoğraftaki tişört detayı



İran'da düşen jetin ardından evlat acısı kaldı


NE YAŞANMIŞTI?

İş insanı Hüseyin Başaran’ın 14 Nisan’da evlenecek olan kızı Mina (28), bekarlığa veda eğlencesi için 7 kız arkadaşı ile özel jetiyle Dubai’ye gitmişti. İstanbul dönüşü jet İran’da dağa çakılmış, 3’ü mürettebat 11 kadın ölmüştü.

Ekber Karabağ/DHA