Bilim - Teknoloji İris tarayıcısı ile fark yaratacak
Paylaş
İris tarayıcısı ile fark yaratacak

Apple, Kasım ayında satışa sunduğu iPhone X ile parmak izi okuyucusunu tamamen rafa kaldırmıştı. Apple’ın FaceID’ye geçiş yapması, ister istemez sektördeki diğer üreticilerin gelecek planlarını da etkiledi.

Sata yer alacak olan iris tarayıcısı ile ilgili.

Huawei kendi FaceID sistemini geliştirirken, Vivo ise Qualcomm’un ekran altı parmak izi okuyucusunu daha da geliştirmenin yollarını arıyor. Asıl soru işareti ise Apple’ın en büyük rakibi olan Saun ne gibi bir hamle yapacağı.


BENZER TEKNOLOJİ KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYOR


Şimdilik bu konuda net bir bilgi olmasa da bazı detaylar yavaş yavaş belirmeye başladı. Sızdırılan raporlardan edinilen bilgiye göre, Samsung Galaxy S9 ve S9+ modelinde FaceID benzer bir teknoloji kullanmayı düşünmüyor. Güney Koreli teknoloji devi, bunun yerine hali hazırda mevcut olan iris tarama sistemini biraz daha geliştirmeyi düşünüyor. Bu sistemin yenilenmiş haliyle gözlük arkasından da iris taraması yapabileceği ve düşük ışık şartlarından da etkilenmeyeceği belirtilmekte.

Elbette bu teknolojinin FaceID kadar ses getirmesi biraz zor. Zaten FaceID’yi rakiplerinden ayıran yönü TrueDepth sensörleri sayesinde mimikleri animojilere aktarabilmesiydi. Bakalım Saun bu hamlesi satış rakamlarına nasıl yansıyacak?

Enes Batur, Altın Kelebek ödülü kazandı

Haberin Devamı