Spor Irkçı tezahürata 2 maç seyircisiz

Irkçı tezahürata 2 maç seyircisiz

Paylaş
Irkçı tezahürata 2 maç seyircisiz

Rusya Premier Ligi'nde Torpedo Moskova ile Zenit arasında oynanan maçta Brezilyalı golcü Hulk'a ırkçı içerikli tezahüratta bulunulduğu gerekçesiyle Torpedo Moskova'ya 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Rusya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Torpedo Moskova ile Zenit arasında geçen pazar oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmada Zenit’in Brezilyalı yıldızı Hulk’a yapılan ırkçı tezahürat nedeniyle Torpedo Moskova’ya çeşitli cezalar verildiği belirtildi.

Torpedo Moskova 4635 avro para cezasının yanı sıra sahasında yapacağı 2 lig maçında boş tribünlere oynayacak. Açıklamada, olayın tekrarlanması halinde kulübe daha sert cezalar verileceği de vurgulandı. Bu kararla Torpedo Moskova, bu sezon ikinci kez aynı gerekçeyle ceza aldı. Rusya Premier Ligi’nin 8. haftasında Dinamo Moskova’nın Torpedo Moskova’ya konuk olduğu mücadelede, bu kez Dinamo Moskova’dan Christopher Samba taraftarların ırkçı tezahüratına maruz kalmıştı. Rus temsilcisine ise 1 maç kısmi tribün kapama cezası verilmişti.

AA

Haberin Devamı