Dünya Irkçı zulüm sürüyor

Irkçı zulüm sürüyor

Paylaş
Irkçı zulüm sürüyor

Norveç polisi, kalp krizi geçiren annesi Döndü Tulum için ambulans isteyen Türk gencini dövmüştü. Bu sırada yaşlı kadın ölmüştü. Şimdi de Tulum Ailesi'ne Nazi işaretli tehdit mektupları gönderiliyor

AMBULANS YERİNE POLİS

Haberin Devamı

Norveç’in Oslo kentinde oğlunun yanında yaşayan Döndü Tulum (63), 3 hafta önce fenalaşınca kızı ve damadı telefonla ilk yardım ekibine haber vermişti. Ancak ilk yardım ekibi, ‘Telefonda bağırdılar’ diye Türk ailenin evine ambulans yerine polis ekibi göndermişti. Polis de kendilerine tepki gösteren aile üyelerini dövmüş, bu sırada gerekli müdahale yapılmayan Döndü Tulum kalp krizi sonucu ölmüştü. Tulum ailesi, annelerinin yabancı düşmanlığı sonucu öldüğünü öne sürmüştü.

NAZİ İŞARETLİ MEKTUP

Döndü Tulum’un çocuklarının son bir haftada ırkçı Norveçliler tarafından iki kez tehdit edildiği ortaya çıktı. Döndü Tulum’un oğlu Kutluay Tulum, “Jan Johansen adlı bir kişiden hakaret içeren bir mail aldım. Ayrıca evime bir mektup gönderildi. Mektupta anemin gazetede çıkan fotoğrafının üzeri Nazi işareti ile çizilmiş, yanına da ‘SVIN’ (domuz) yazılmıştı. Şoke oldum. Annemin acısı yeniden tazelendi. Bu son olaylar ırkçılığın Norveç’te ne boyuta ulaştığını gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı