Spor İrtifa çadırında kampa girdiler

İrtifa çadırında kampa girdiler

Paylaş
İrtifa çadırında kampa girdiler

İngiliz milliler, Güney Afrika kupası öncesinde vücutlarını düşük oksijen ve yüksek irtifaya böyle hazırlıyor

Bu yaz Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesinde İngiliz milliler özel çadırlarda vücutlarını yüksek rakımlara ve düşük oksijene alıştırmaya başladı.

Maçların yapılacağı 10 stadyumdan 6'sının çok yüksek rakımlarda kurulu olmasından ötürü bu bölgelerde oksijen, deniz seviyesine orana çok daha düşük olacak. Bu nedenle futbolcular, içindeki oksijen miktarı düşürülmüş çadırlara girerek bünyelerini kupadaki bu olumsuz şartlara hazırlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

HER GECE 8-10 SAAT

Yapılan testler, İngiliz Milli Futbol Takımı içindeki bazı oyuncuların kondisyonunun, düşük oksijen seviyelerinde oynamak için yeterli olmadığını göstermişti. Bu futbolcular, 3 ila 4 hafta boyunca her gece bu çadırlarda 8-10 saat geçirecek. Böylece vücutları, kaslara yeterli oksijeni taşıyabilecek alyuvarlardan daha fazla üretme yeteneği kazanacak.

DAKİKADA 100 LİTRE OKSİJEN

Belirlenen irtifalarda, dakikada 100 litre oksijen pompalayabilen bu çadırlar, futbolcuların sakatlıklarının daha çabuk iyileşmesini de sağlıyor. İngiltere'nin altın çocuğu David Beckham da 2002 Dünya Kupası'na yetişebilmek için, sakatlığının çabuk iyileşmesi amacıyla bu çadırlardan birinde yatmıştı.

Kupaya katılacak bazı başka milli takımlarında futbolcularını yine benzer çadrlarda yüksek irtifa ortamına hazırladığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET