Ekonomi İş arayana 607 lira

İş arayana 607 lira

Paylaş
İş arayana 607 lira

Hükümet, işsizlik sorununu çözmek için bir destek daha açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, iş arayanların masrafını karşılamak için 607 lira ödemede bulunuyor. Bir kişi, yılda 3 kez bu yardımı alabiliyor

POSTA


Türkiye’de işsizlik oranı 10.9. Yani 3 milyon 330 bin kişi işsiz. Hükümet, işsiz sayısını azaltabilmek için birkaç ay önce istihdam seferberliği başlatmıştı. Şimdi işsizlik sorununu çözme gayretlerine bir yenisi daha eklendi. Devletten sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanlara iş bulmak için ‘istihdam yardımı’ da yapılıyor. Bu yardım iş arama ve bulma desteğini içeriyor.

YILDA 3 KERE VERİLİYOR


Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gittiğinde, işe başvuru ve kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf gibi masrafları için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Ayrıca sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin 3’te 1’i kadar nakdi yardım veriliyor.

SAĞLIK DESTEĞİ KESİLMİYOR


Sosyal yardım alan bir kişi bu yıl işe girerse 607 lira işe başlama yardımı alıyor. Bu kişi işe yerleşirse eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor. Bu kişi, eğitim, gıda, kömür gibi yardımlardan daha kolay yararlanabiliyor. 3 milyon hane sosyal yardım alıyor. 2016’da toplam 25 milyar 628 milyon lira sosyal yardım yapıldı.

Haberin Devamı