Ekonomi İş Bankası, Rusya'da banka alacak

İş Bankası, Rusya'da banka alacak

Paylaş
İş Bankası, Rusya'da banka alacak

İş Bankası, Rusya'da banka alacak

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İş Bankasının şuanda Rusya’da bir banka satın almayla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve bu konuda oldukça ilerlediklerini bildirerek, "Ukrayna ve Kazakistan’da benzer arayışlarımız var" dedi.

Haberin Devamı

Özince, İş Bankası olarak bir piyasaya, Türkiye ve KKTC’de olduğu gibi "kalıcı ve oranın üyesi olmak" amacıyla girmeyi düşündüklerini belirterek, İş Bankasının dış yatırımlarına ilişkin, şunları söyledi.

"İş Bankasının şuanda Rusya’da bir banka satın almayla ilgili çalışmaları sürüyor. Bu konuda oldukça ilerledik. Ukrayna ve Kazakistan’da benzer arayışlarımız var.

Balkanlar, bu son krizin yarattığı imkanların değerlendirilmesi açısından önemli. Doğrusu, biz Balkanlar’da pek ümitli değildik. Yunanistan, Avusturya bankaları başta olmak üzere, Balkanları oldukça ciddi almışlardı. Fakat, özellikle Yunanistan’da, Avusturya’da, İtalya’da yaşanan kriz bu ülkelerin bankalarının, Balkanlar’daki yatırımlarını satmalarına neden olur mu diye fırsatçı bir yaklaşımla bekliyoruz.

Haberin Devamı

Ama kıymetli sermayemizi de küçücük ülkelerde boşu boşuna heba etmemizi gerektirir bir şey yok.
Ancak, bu ülkeler arasında Türk azınlıkların veya çoğunlukların olduğu Makedonya, Bosna Hersek gibi ülkelere özel ilgi gösterebiliriz. Çünkü yapmak istediğimiz klasik bankacılıktır. Yani biz bir piyasaya girip de kredi kartı veya sadece tüketimle ilgili ürünler satmaya çalışan bir banka değiliz."

İŞ BANKASI VE KKTC

İş Bankasının Türk ekonomisinin desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu Kıbrıs Türklerinin de her zaman bu kapsamın içinde düşünüldüğünü kaydeden Ersin Özince, Kıbrıs’a 1955’de gelen İş Bankasının Kıbrıs Türkü’nün mukavemet hareketinin içinde rol aldığını vurguladı.
Özince, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı için çalışan ve İş Bankasına Kıbrıs’ta emek veren, bugün hayatta olmayanları rahmetle andığını ifade ederek, Kıbrıs Türkleri’nin direniş hareketi içinde rol oynayan kişilerin İş Bankası kadrolarında bulunduğunun, Kıbrıs Türkleri’nin bildiği bir gerçek olduğunu kaydetti.
Ersin Özince, İş Bankası açısından Türkiye ve Kıbrıs Türkleri arasında hiç bir fark olmadığını ve olmayacağını söyledi.

KKTC’nin İskele bölgesinde İş Bankasının KKTC’deki 14. şubesini en kısa sürede açmaya niyetli olduklarını belirten Özince, şube yatırımlarından ziyade, destek oldukları yatırımların önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Züleyha Karaman / AA