Ekonomi İş Bankası yurt dışını kolluyor

İş Bankası yurt dışını kolluyor

Paylaş
İş Bankası yurt dışını kolluyor

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Arap ülkelerinde ve Rusya'da uygun fırsat bulduklarında banka satın alma ile ilgilendiklerini söyledi

YİNE DE ÖNCELİK

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Arap ülkeleri ve Rusya’da satın almayı değerlendirdiklerini açıkladı. Yurtdışı planlarının daha çok Türkiye’nin güneyi ve kuzeyi ile ilgili olduğunu belirten Özince şöyle konuştu: “Buralarda şubeleri artırma düşüncemiz var. Yeni bankacılık faaliyeti açısından da Arap ülkeleri ve Rusya’yı değerlendiriyoruz. Ama ‘hesapsız büyüyeceğiz, işgal edeceğiz’ diye bir şey yok. Sektörün büyümesi dikkate alındığında, öncelikle Türkiye’ye odaklanmak gerektiği açık.”

SURİYE VE IRAK VURGUSU

Ersin Özince, İş Bankası ve Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) Ataç Grubu’na sağladığı kredinin imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin ihracatta Arap ülkelerine doğru yaptığı açılımın, bu bölgelere yönelmelerinde etkili olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Suriye’nin yabancı sermaye ile ilgili düzenlemeler yaptığını, Irak’ın da siyasi istikrar ve mevzuat açısından ümit verdiğini ifade etti. Özince, Körfez’de ise kurumsal, özel bankacılık gibi işler yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

YENİ ŞUBELER AÇACAKLAR

İş Bankası’nın bu yıl neredeyse haftada 1 şube açtığını belirten Özince, “2009’da 60’a yakın yeni şube açtık, 1000’in üzerinde ek personel aldık. 2010’da şubeleşmede bu rakamın altında kalmayacağız” dedi. Özince, “2010 yılına da olumlu bakıyoruz tabii. Ama ümit ederim Türkiye 2010 için beklenenden daha güçlü ve özellikle refahı da daha yaygın hissettiğimiz bir gelişme göstersin ve mutlaka ekonomik ve siyasi istikrar açısından başarılı performans sergileyelim” diye konuştu.