Ekonomi İş dünyasından sonuçlara ilk yorumlar

İş dünyasından sonuçlara ilk yorumlar

Paylaş
İş dünyasından sonuçlara ilk yorumlar

Türkiye heyecanla beklediği seçimi noktaladı. İş dünyasından gelen ilk seçim yorumları demokrasinin kazandığı oldu

SABANCI: HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, demokrasi adına başarılı bir seçimin geride bırakıldığını belirterek, ''Sonucun hepimiz için hayırlı olmasını dilerim'' dedi.

Sabancı, yaptığı açıklamayla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Güler Sabancı, şunları kaydetti: ''Demokrasimiz adına başarılı bir seçimi geride bıraktık. Yapılacak çok iş var.

Meclise giren partilerin el ele vererek birlik, beraberlik içinde bu yapılması gereken çalışmaları hayata geçirmelerini arzu ediyoruz. Ülkemizin enerjisini, geleceğe dönük daha iyi bir Türkiye'yi gerçekleştirmek için kullanmalıyız. Sonucun hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.''

BÜYÜKEKŞİ: DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINDA YENİ ADIMLAR BEKLİYORUZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, genel seçim sonuçlarına ilişkin ''Yeni dönemde, demokrasi ve insan hakları noktasında yeni adımların atılmasını bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Büyükekşi, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, ciddi bir demokrasi sınavından başarıyla çıkmasını bildiğini ifade etti. Milletin sandığa yansıyan iradesine göre, AK Parti'nin seçimlerden beklenenin de üzerinde bir başarıyla çıktığını, ancak milletvekili sayısında seçim sisteminden kaynaklı bir düşüş olduğunu belirten Büyükekşi, şunları kaydetti:

''Türk halkı, güven ve istikrar ortamının devam etmesini istedi ve AK Parti'nin geçmiş 8 yılda uyguladığı politikaları onayladığını gösterdi. Yeni dönemde, demokrasi ve insan hakları noktasında yeni adımların atılmasını bekliyoruz. Toplumsal uzlaşıyla yeni ve sivil bir anayasanın hazırlanması en önemli gündem maddesi olacaktır.

İnsan haklarına saygılı, özgürlükçü, AB hedefi doğrultusunda hazırlanmış ve biz iş adamlarının önünü açacak yeni bir anayasa, ülkemizin uluslararası itibarını daha da fazla artıracaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, daha güçlü bir Türkiye için yeni seçilen meclisin ve kurulacak hükümetin, başta 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz olmak üzere tüm hedeflere ulaşmada azami gayreti göstereceğine inanıyoruz. Sonuçlar tüm milletimize hayırlı olsun.''

İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ: RENKLER MECLİSE YANSIDI

Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, seçim sonuçları ile ilgili olarak, ''Meclisin yapısı, sivil anayasa oluşumunu hızlandıracak bir yapı. Türkiye'nin bütün renkleri meclise yansımıştır'' dedi. Yalçıntaş,yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Türk milleti için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Türk milletinin iradesinin sandığa net bir şekilde yansıdığını ifade eden Yalçıntaş, şunları söyledi: ''Bu sonuçları iş dünyası olarak şu açıdan ele alıyoruz. Ekonomik istikrar devam edecek. Bizim için sevindirici sonuç tek parti iktidarı gözüküyor. Sadece ekonomik istikrar için değil, ekonomideki yapısal sorunların düzeltilmesi açısından da önemli bir fırsat. Meclisin yapısı, sivil anayasa oluşumunu hızlandıracak bir yapı. Türkiye'nin bütün renkleri meclise yansımıştır. Ben bu sonuçların Türkiye'ye refah getirmesini diliyorum.''

BOYDAK: SEÇİM BİTTİ, ŞİMDİ UÇMA ZAMANI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, ''Seçim bitti, şimdi uçma zamanı. 2023 vizyonuna doğru hızlı adımlarla ilerlememiz lazım.

Sivil anayasayı, Meclise giren AK Parti, CHP, MHP ve bağımsızlar birlikte acilen yapmalı'' dedi. Boydak, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok güzel bir seçim atmosferi yaşadığını, alınan sonuçların da iş dünyası açısından olumlu karşılandığını söyledi.

İHRACATÇIYA DESTEK İSTEĞİ

İş dünyası, 2023 yılındaki 500 milyar dolar İhracat hedefine ulaşılması için ihracatçıların, Meclise giren tüm partiler tarafından desteklenmesini ve yeni dönemde üretici ve ihracatçının dış pazarlarda rekabet gücünün artırılmasını istedi.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki ve Uludağ İhracatçı Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Öztiryaki, Türkiye'nin bir seçim ortamını daha geride bıraktığını kaydetti. Yeni dönemde, Türkiye ekonomisinin ve ihracatının hedeflenen seviyelere ulaşması için çalışmalara ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztiryaki, "Ortaya koyduğumuz 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma konusunda biz ihracatçıların desteklenmesi ve bu hedefin meclise giren tüm partilerin sahip çıkması en büyük isteğimizdir.

Yeni dönemde de ihracata dayalı büyüme politikalarının süreceğine inanıyorum. Ekonomilerin gelişmesi istikrara bağlıdır. Seçim sonuçlarında istikrarın devam edecek olması bizler için çok önemlidir. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim" değerlendirmesi yaptı.

TUSKON: BEKLENTİMİZ AB REFORMLARININ HIZLANMASI

Genel seçimleri değerlendiren TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Bu andan itibaren iş dünyası olarak beklentimiz, yeni meclisimizin temsilcilerinin uzlaşarak gerek yeni Anayasanın, gerekse de AB reformlarının hazırlanmasıdır" dedi.

MÜSİAD: HALKIMIZ İCRAATLARA DEVAM MESAJI VERMİŞTİR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ''Bu seçim, yapılanlarla vaatlerin karşılaşması olmuş, halk, iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir'' dedi.

Vardan, seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, öncelikle seçimlerin huzur ortamında, adalet ve güven içerisinde kazasız belasız geçmiş olmasının, ülke demokrasisi adına son derece sevindirici olduğunu belirtti. Vardan, şunları kaydetti: ''Bir kez daha, aziz milletimiz, kendi iradesiyle kimin kendisini yönetmesini istiyorsa, kimin ortaya koyduğu projelerde umut görüyorsa, kimin ülkesini daha da zenginleştireceğini ve kalkındıracağını düşünüyorsa oyunu ona göre kullanmıştır.

Oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermesi, halkın somut projelere ve yapılanlara göre değerlendirme yaptığını açıkça göstermiştir. Kaynağı, yapılma süreçleri ve süresi belli olmayan vaatlere milletimiz itibar etmemiştir.

Geçmişte çok kez gördüğümüz vaat yarışları, siyaset sahnesinde yerini icraatlara bırakmıştır. Kısacası, bu seçim, yapılanlarla vaatlerin karşılaşması olmuş, halk, iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır."

Haberin Devamı