Ekonomi İş garantili oto lisesi

İş garantili oto lisesi

Paylaş
İş garantili oto lisesi

Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB), sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı için OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi açıyor

SIKINTI AŞILACAK

Haberin Devamı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı sıkıntısını aşabilmek için 2010-2011 eğitim döneminde OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi’ni eğitime kazandırıyor. OİB Başkanı Ferit Sünneli, liseye otomotiv endüstrisinin desteğinin büyük olduğunun belirterek, “Güçlü sanayimiz, mezunlarımızın iş garantisi olacak” şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ KADRO LAZIM

Ferit Sünneli, temeli atılan ve büyük bölümü tamamlanan OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi’nde 6 programda eğitim verileceğini dile getirdi. Otomotivin kalbi niteliğindeki Bursa’da Türkiye adına bir ilki gerçekleştireceklerinin altını çizen Sünneli, “Bizim nitelikli kadroya ihtiyacımız var. Yeni kuşaklar buradaki eğitim ile hem endüstrimizi hem ekonomiyi ileri noktalara taşıyacaklar” dedi.

Haberin Devamı

EĞİTİM 5 YIL OLACAK

Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi’nde orta öğretim programlarında öğrenim görecek öğrencilerin masrafları OİB tarafından karşılanırken, eğitim İngilizce hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıl olacak. Okulda, bilişim teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, makine teknolojisi, metal teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi programlarında eğitim verilecek.

24 MİLYON LİRA YATIRIM

Bursa Valiliği, Nilüfer Kaymakamlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve Görükle Belediyesi’nce sağlanan 21.760 metrekarelik araziye yapılan okulda 720 öğrenci eğitim görecek. 24 milyon liraya mal olan okul, 24 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmandan oluşuyor.