Advertorial İş geliştirme analitiği uygulamaları bu kitapta
Sponsorlu

İş geliştirme analitiği uygulamaları bu kitapta


Paylaş
İş geliştirme analitiği uygulamaları bu kitapta

İş geliştirme ve iş analitiği kavramlarının her geçen gün önemi artmaktadır. Bu kitapta analitik düşünce çerçevesinde bir işletmede yapılan araştırma ile alınan verilerden yararlanarak iş geliştirme için iş analitiği tekniklerinin uygulanabilirliği ve işletmeye katabilecekleri tartışılmıştır.

İş geliştirme amacıyla iş analitiğinin tanımlayıcı, öngörücü ve kural koyucu analiz başlıklarında yer alan tekniklerinden araştırmaya göre uygun olanlarını karşılaştıran ve sonuçlarını tartışan bu kitapta her iki kavramın açıklamalarına da yer verilmiştir.

Kitabın hem araştırmacıların iş geliştirme ve iş analitiği kavramlarının birlikteliğini gerçek değerler üzerinden görebileceği, hem de uygulayıcıların iş analitiği tekniklerini değerlendirerek iş geliştirme için kullanabileceği bir rehber olması hedeflenmektedir.



Mehmet Nuri İNEL Hakkında

2004 yılında lise eğitimini birincilikle tamamlayan İnel, 2008 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden birincilik derecesiyle mezun olmuştur. 2008-2011 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde İşletme Anabilim Dalı altında yer alan Sayısal Yöntemler yüksek lisans programını da birincilik derecesiyle tamamlamıştır. İşletme Anabilim dalı Sayısal Yöntemler doktora programını yüksek onur derecesi ve operasyonel mükemmellik konusunda yazdığı tez ile tamamlayarak doktor unvanını almıştır.

Lisans eğitiminde Alarko Holding’de Organizasyon Metot departmanında, Doğuş Otomotiv’de DOD markası altında satış departmanında stajlarını tamamlayan İnel, 2008 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde akademisyen olarak çalışmaktadır.
2012 -2015 yıllarında İşletme Fakültesi İdari İşler Koordinatörlüğü görevini yapan İnel, Mayıs 2012- Mayıs 2015 döneminde de İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi Temsilciliği yapmıştır.

Yardımcı doçent olan İnel İstatistik, Sayısal Yöntemler I ve Bilgi Teknolojileri derslerini, master seviyesinde de Finansta Simülasyon ve Seminer isimli dersleri yürütmektedir.
Çalışmakta olduğu konularda ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen kongrelerde sunulmuş ve yayınlanmış bildirilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri ve İş Geliştirme Analitiği Uygulamaları” adında kitabı, “Liderlik Çalışmaları” adlı kitapta karar verme üzerine bir bölümü bulunmaktadır.

Özellikle piyasanın beklentileri ve akademik bilginin harmanlandığı; İş geliştirme analitiği, karar verme ve kararı etkileme, süreç analizi iyileştirme ve geliştirme, problem çözme teknikleri, planlama zaman ve proje yönetimi, işletmeler için araştırma tasarımı ve analizi konularında eğitimler verebilmektedir.

İlgi alanları: Verilerle Yönetim ve İş Analitiği, Karar Verme, İşletme için İstatistiksel Araştırmalar, Süreç İyileştirme ve Geliştirme Uygulamaları, Operasyonel Mükemmellik ve Problem Çözme Teknikleridir.

Evli ve bir kız babasıdır.