Gündem İş insanı Necati Aslan hayatını kaybetti (Necati Aslan kimdir?)

İş insanı Necati Aslan hayatını kaybetti (Necati Aslan kimdir?)

Paylaş
İş insanı Necati Aslan hayatını kaybetti (Necati Aslan kimdir?)

Türk ağır sanayisinin öncü isimlerinden İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aslan, 81 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye'nin ağır sanayi alanındaki kuruluşlarından İÇDAŞ A.Ş (İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş.)'nin Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aslan, bugün öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti

ULUS MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK


Necati Aslan için Kasımpaşa’daki Büyükpiyalepaşa Camii’nde 13 Mart Salı günü öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacağı öğrenilirken, cenazesi Beşiktaş’taki Ulus Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verilecek.

NECATİ ASLAN KİMDİR?


Dedeleri Kastamonu Cide´den Haliç kıyısındaki Hasköy´e gelen Aslan ailesi, Türk ağır sanayisine büyük hizmetlerin ilk adımlarını burada attı.

Hasköy eşrafının geniş bir ailesinin evladı olarak hayata gelen Necati Aslan, ağabeyi Tacettin ve kardeşi Bayram Yusuf Aslan ile birlikte İçdaş A.Ş.´nin temellerini Hasköy´de attı.

Türk sanayisine büyük hizmetleri bulunan Necati Aslan, ağır sanayiye duyduğu büyük tutkusuyla tanınıyordu. Milli sanayinin gelişmesi çaba harcayan Necati Aslan, sanayinin millileşmesi yönünde de fikirleriyle öne çıkmıştı.

ÇTSO'DAN TAZİYE


Necati Aslan'ın vefatı nedeniyle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, taziye mesajı yayımladı.

Semizoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her zaman mütevazi kişiliği, Türk sanayisinin ve ülkemiz ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar ve çalışkanlığı ile yad ederek şükranla anacağımız Necati Aslan'a Allah'tan rahmet, ağabeyi Tacettin Aslan ve kardeşi Bayram Aslan'a, yönetim kurulu eski başkanımız sayın Bülend Engin'e ve tüm İÇDAŞ ailesine, Türk iş dünyasına şahsım ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına başsağlığı diliyorum."