Gündem İş kadınının acı sonu

İş kadınının acı sonu

Paylaş
İş kadınının acı sonu

Kibrit fabrikası sahibi Zeynep Ayar, otomobilinde göğsünden tek kurşunla vurulmuş halde bulundu ve kurtarılamadı

YANGIN, KRİZ VE BORÇLAR

Haberin Devamı

Kocaeli Gebze’de Darıca Sanayi Sitesi’nde bulunan İnci Kibrit Fabrikası’nın sahibi Zeynep Ayar (44), 1 yıl önce ortağından ayrılıp tek başına çalışmaya başladı. Zeynep Ayar’ın işleri, 6 ay önce fabrikasında yangın çıkmasıyla bozuldu. Ekonomik kriz bu sıkıntısını katladı. Zeynep Ayar, iş yaptığı kişilere yüklü miktarda borçlandı, işçi sayısı son 3 ayda 20 kişiden 3’e kadar düştü. Fabrika binasının kirasını ödeyemedi. Bina sahibi de tahliye davası açtı.

YAKINLARINI ÇAĞIRDI

İki kız annesi Zeynep Ayar önceki akşam İstanbul Maltepe sahil yolundaki bir kafenin otoparkına aracını çekti. Zeynep Ayar, saat 23.30 sıralarında ailesini arayarak, “Maltepe sahilinde aracımın içinde oturuyorum. Yanıma gelin” dedi. İş kadını, kafenin çalışanları tarafından saat 00.05 sıralarında camı kırık aracının içinde yaralı halde bulundu.

Haberin Devamı

BABASININ TABANCASI

Ölen babasından kalan tabancayı göğsüne dayadıktan sonra ateş ettiği sanılan Zeynep Ayar, çağrılan sağlık ekibinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Üzerinden kimlik çıkmayan iş kadınının cesedini, ölmeden önce yanına çağırdığı yakınları teşhis etti. Zeynep Ayar’ın olay yerine gelen kızı Filiz sinir krizi geçirdi. Zeynep Ayar’ın kimlik ve şahsi eşyasını daha önce yakarak imha ettiği anlaşıldı. Zeynep Ayar’ın öldüğü gün fabrikasına bir icra emri getirildi.

‘BUNALIMA GİRMİŞTİ’

İstanbul 8. İcra Müdürlüğü’nden gelen ödeme emri, fabrikada kimse olmadığı için teslim edilemedi. Darıca Sanayi Sitesi çalışanları, “Zeynep Ayar ekonomik kriz yüzünden bunalıma girmişti. Bu nedenle intihar etmiş olabilir” dedi. Olay tutanaklara intihar diye geçerken, aracın camlarının kırık olması nedeniyle polisin cinayet ihtimalini de değerlendirdiği öğrenildi.