Türkiye (Son Dakika) İş merkezinde yangın: 3 ölü

İş merkezinde yangın: 3 ölü

Paylaş
İş merkezinde yangın: 3 ölü

Gaziantep'te, trikotaj ve konfeksiyon üretimi yapılan bir iş merkezinde sabah saatlerinde çıkan yangında, adları belirlenemeyen 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de dumandan etkilenerek hastanelik oldu

Olay, saat 10.20 sıralarında Gaziler Caddesi’nde bulunan 3 katlı Hacı Büyükbeşe İş Merkezi’nde meydana geldi. İş merkezinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede yayıldı. İçeriyi kaplayan dumanlar, iş merkezinde paniğe neden oldu.

Haberin Devamı

Trikotaj ve konfeksiyon üretimi yapılan işyerlerinde çalışanlar kendilerini dışarı atarken, itfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım istendi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Dumandan etkilenen birçok kişi ambulansların yanı sıra polis araçları ile hastaneye taşındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir yandan iş merkezinde bulunanları tahliye etti, diğer yandan da yangına müdahale etmeye başladı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınıp söndürüldü.

GÜZELBEY: 3 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İş merkezine gelerek incelemelerde bulunan ve itfaiye ekiplerinden bilgi alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yangında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyleyen Güzelbey, "Maalesef yangında 3 vatandaşımızı kaybettik, çok sayıda vatandaşımız da dumandan etkilendi ve hastanelerde tedavi görüyor" dedi.

Öte yandan, halen soğutma çalışmalarının sürdüğü iş merkezinin çevresine çıkan yollar ulaşıma kapatılırken, bölgede polisler yoğun güvenlik önlemi aldı. İş merkezi yakınlarında çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

VALİ YARDIMCISI TAŞDÖĞEN: 7 YARALININ DURUMU AĞIR

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını başlatmasının ardından olay yerine gelen Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, yangında 3 kişinin öldüğünü ve 30’a yakın yaralı olduğunu ve bu yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Vali Yardımcısı Taşdöğen, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını kaydetti. Taşdöğen, incelemesinin ardından olay yerinden ayrıldı.

İtfaiye erlerinin soğutma çalışmasını tamamlamasının ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, iş merkezinde çalışma başlattı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan bazıları ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilirken, dumandan etkilenen bazı kişilere süt içirilip sağlık ekipleri tarafından oksijen tedavisi uygulandı.

2 AY ÖNCE ASKERDEN GELMİŞ

Gaziler Caddesi’ndeki Hacı Büyükmeşe İşhanı’nda çıkan yangında yaşamını yitiren 21 yaşındaki Mehmet Alakırık’ın 2 ay önce askerden döndüğü öğrenildi.

Yangında ağır yaralanıp kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan 6 çocuk babası 57 yaşındaki İsmail Gemci’nin ise tekstil sektöründen emekli olduğu belirlendi. Gemci’nin, emekliliğinin ardından aldığı ikramiyeyle bir hafta önce işhanında kendi işini kurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

DHA