Spor İşadamı Saran yüzmede rekorları alt üst etti

İşadamı Saran yüzmede rekorları alt üst etti

Paylaş
İşadamı Saran yüzmede rekorları alt üst etti

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yılı anısına Ankara Üniversitesi'nde 6'ncısı düzenlenen Master Yüzme Cumhuriyet Şampiyonası'nda farklı kategorilerde katıldığı yüzme yarışmalarında rekorları alt üst etti

Atatürk’ün anısına Ankara’da düzenlenen 6’ncı Master Cumhuriyet Şampiyonası’na, yaş kategorilerine göre 500’ü aşkın bayan ve erkek yüzücü katıldı. İş adamı kimliğinin yanı sıra sporcu kimliği ile bilinen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da, Han Batur Spor Kulubü adına yarışmalarda kulaç attı. 25 yaş üstü serbest ve kelebek yaş kategorilerde Türkiye masterlar rekorları kıran Saran’a Kırıkkale, Ankara ve İstanbul’dan gelen yakınları da destek verdi.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışlar sonucunda Sadettin Saran 50 metre Serbest stilde 25.91, 50 metre kelebekte de 28.78 ’lik derecesi ile yeni Türkiye Master rekorlarının sahibi olurken, 4 x 50 Erkek Serbest Bayrak ve 4 x 50 Karma Serbest bayrak takımı yarışlarında takım halinde yeni Türkiye Master rekorunu kırarak toplamda 6 rekor kırdı. Fenerbahçe Futbol Şubesi eski sorumlusu ve Türkiye Yüzme Milli Takım eski kaptanı, Saran 24 yıl sonra yeniden başladığı yüzmede; 2011 de Malta ’da yapılan son Master Avrupa Şampiyonası sıralamasına göre, 50 metre serbestte kırdığı 25.91 Türkiye rekoru ile Avrupa sıralamasında 5’inci, Dünya sıralamasında ise 9’uncu sırada yer buldu.

Ödül töreni sonrası kutlamaları kabul eden Sadettin Saran, hedefinin 2013 sonbaharında Hollanda’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi temsil etmek olduğunu belirterek, "Rekor kırdık, inşallah daha kırarız. İnsanlara iyi örnek oluruz. Spor her yaşta güzel. Yarışmalar Atatürk’ü anma gününde çok anlamlı oldu. Cumhuriyetimizin kurucusunu anıyoruz. Ben, 24 yıl yüzme antrenmanı yapmadım. Bir aydır çalışma yapıyorum. Daha da iyi olabilirdi. Sporun önemini hep anlatmaya çalıştım. Gençlere, her türlü yaşlılara, burada insanlara örnek oluyoruz. İnşallah daha iyi katılımlar olacak. Hedefim Türkiye rekoru kırmaktı onu da kırdım. Yaptığım derece Avrupa şampiyonasında ilk 10’a giriyor. Biraz daha çalışarak çok daha iyi sonuçlar almam mümkün" dedi.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

Haberin Devamı