Türkiye (Son Dakika) İşadamına silahlı saldırı girişimi

İşadamına silahlı saldırı girişimi

Paylaş
İşadamına silahlı saldırı girişimi

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde incir tüccarı 29 yaşındaki Sezer Günana'nın hafif ticari aracının önünü kamyonetle kesen 3 kişiden biri silahlı saldırı teşebbüsünde bulundu

Silahın tutukluk yapmasının ardından Günana'nın yerden aldığı parke taşlarını da fırlatmasıyla paniğe kapılan saldırganlar kaçtı. Kaçanlardan biri polis tarafından yakalanırken, iki kişinin arandığı belirtildi.

3 saldırgan ile azmettirici olduğu iddiasıyla 2 kişi hakkında daha şikayetçi olan Sezer Günana, geçmiş yıllarda çevre belediyelere yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonla ilgili sosyal medyada bazı paylaşımlar yaptığını, bu nedenle önce uyarıldığını ardından saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında, Yeni Mahalle 172 sokak üzerinde meydana geldi. Park yeri arayan incir tüccarı Sezer Günana'nın yönetimindeki 09 PP 448 plakalı hafif ticari aracın önü, içinde üç kişinin bulunduğu 09 RB 234 plakalı kamyonetle kesildi. İddiaya göre araçtan inen iki kişiden O.Y., Günana'ya tabanca doğrultup "Biz seni daha önce uyarmamış mıydık" diyerek tetiği çekti. Ancak tabanca ateş almadı. Silahlı saldırganın üzerine atlayan Günana, diğer saldırganın aracın içinden bir poşetteki silaha yönelmesi üzerine yerden aldığı parke taşları fırlatmaya başladı. Bunun üzerine paniğe kapılan saldırganlar kamyoneti olay yerinde bırakıp kaçtı.

Günana'nın ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, zanlılardan İ.E.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Saldırganların kamyonetinde yapılan aramada el yapımı tabanca ile susturucu bulundu.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRANLAR

Polis merkezine giden Sezer Günana ifade verdi. İfadesi alındıktan sonra karakoldan ayrılan Günana, basın mensuplarına açıklama yaptı. Büyükşehirden önce 2012 yılında Aydın'ın bazı ilçe ve belde belediyelerine yönelik ihaleye fesat karıştırma operasyonuyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunduğunu söyleyen Günana, saldırının bu nedenle düzenlendiğini düşündüğünü kaydetti. Günana, saldırı sırasında araçtan inenlerden biri olduğunu öne sürdüğü M.K. ile azmettirici olmakla suçladığı Ü.İ.T. ile bir ay önce buluştuğunu ve uyarıldığını söyledi. 2012'deki ihaleye fesat karıştırma operasyonda; o dönem Nazilli'nin de aralarında bulunduğu bazı belediyelerin temizlik ihalesini alan, operasyon sonrası bir yıl cezaevinde kalan Ö.T ve müdürü Ü.İ.T. hakkında elinde belgelerin bulunduğunu söyleyen Günana, "Elimde belgeler ve CD'ler var. Bir ay kadar önce araya aracı koyarak benimle görüştüler. Kendilerine bu belgeleri verdiğim taktirde bana ev ve araba teklif ettiler. Sosyal paylaşım sitesinden bu tür paylaşımlar yapmamamı istediler. Ancak ben kabul etmedim. Bugün de bu olay yaşandı şikayetçiyim" dedi.

Yapılan araştırmada ise saldırganların kullandığı kamyonetin Ö.T.'ye ait şirketin üzerine kayıtlı çıktığı öğrenildi. Saldırı sonrası kaçan M.K. ve O.Y.'nin arandığı, yakalanan İ.E.'nin sorgusunun sürdüğü bildirildi. Azmettirme iddialarının da soruşturulduğu belirtildi.

Öte yandan, Ö.T.'nin avukatı MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan da Hürriyet Polis Merkezine geldi. Polis merkezinden ayrılırken kendisinin bir ifade için karakoldan arandığını olayla ilgisi olmadığını söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ (Aydın),(DHA)

Haberin Devamı