Gündem İşadamından komik savunma

İşadamından komik savunma

Paylaş
İşadamından komik savunma

Antalya'da fuhuş amacıyla otostop çeken Türkan Yıldırım'a çarpıp ölümüne neden olduktan sonra kaçan işadamı 60 yaşındaki Servet Sürenkök yakalandı

Antalya-Burdur karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana gelen olayda, devriye gezen Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yol kenarında, üzerinden kimlik çıkmayan bir kadın cesedi buldu.

Kurtarılabilir umuduyla çağrılan sağlık ekibi, kadının çoktan öldüğünü belirledi. Antalya polisi olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kadının cesedini Akdeniz Adli Tıp Kurumu morguna kaldırırken kimliğini belirleyebilmek için parmak izi aldı.

Yapılan parmak izi karşılaştırmasında ölen kadının Türkan Yıldırım olduğu belirlendi. Kadının Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nde otostop çekerek fuhuş yapmak suçundan kaydının bulunduğu belirlendi.

Yıldırım'ın akşam saatlerinde para karşılığında fuhuş yapmak için Antalya-Burdur karayoluna çıktığı ancak bir otomobilin altında kalarak can verdiği belirlendi. Polis, Türkan Yıldırım'a çarpıp ölümüne neden olduktan sonra kaçan sürücünün yakalanması için özel çalışma yaptı.

KIRIK PLAKADAN SONUCA ULAŞILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, kaza yerinde buldukları kırık plaka çerçevesinden yola çıktı. Ekipler, plaka çerçevesinin siyah renkli Jaguar marka bir otomobile ait olduğunu üzerindeki yazılardan belirledi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden Antalya'da bulunan Jaguar otomobillerin listesini çıkarttı. Bulunan 112 otomobilden siyah renkli olan 74'ü tek tek incelendi.

POLİS 3 JAGUAR MARKA ARACI TAKİBE ALDI

Polis bu 74 otomobil arasında kazaya karışmış olabileceğini belirlediği 3 Jaguar ile ilgili servisleri araştırdı. 2 otomobilin olay tarihine yakın zamanlarda arka kısımdan kazalı 1 otomobilin ise ön kısımdan kazaya karışarak tamir için geldiğini tespit etti.

Polis, otomobilin Alanya İlçesi'nde turizm ve inşaat şirketleri bulunan iş adamı 60 yaşındaki Servet Sürenkök'e ait olduğunu belirledi.

"KÖPEĞE ÇARPTIĞIMI SANDIM"

Sürenkök'ü hemen gözaltına almayan polis, olay akşamı kentte bulunan tüm MOBESE kameralarını taradı ve işadamının 07 N 7966 plakalı Jaguar marka otomobiliyle kaza saatinden kısa süre önce olay yerine doğru hızla ilerlediğini tespit etti.

Kazaya karışan otomobilin Servet Sürenkök'e ait olduğundan emin olan polis, işadamını yakalayarak gözaltına aldı. Olay gecesini hatırladığını söyleyen Sürenkök, “Köpeğe çarptım sandım” dedi. Sorgusu tamamlanan şüpheli Sürenkök, işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edilecek.

Soner KOCAER/ANTALYA (DHA)

2