Gündem İşadamının kabus dolu 5 günü

İşadamının kabus dolu 5 günü

Paylaş
İşadamının kabus dolu 5 günü

Tehditle kaçırıp 800 bin dolar fidye isteyen 3 kişi yakalandı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde işadamı 45 yaşındaki Zekai Kamitoğlu, daha önce deposunun kartonpiyer işini yapan Ramazan K. ve 2 arkadaşı tarafından evinin önünden silah zoruyla kaçırıldı. 800 bin dolar fidye isteyen şüphelilerin parayı bulması için serbest bıraktığı işadamı Kamitoğlu, polise sığındı. Kamitoğlu'nun telefonda parayı bulmak üzere olduğunu söyleyerek oyaladığı şüpheliler, polisin takibi sonucu yakalandı. Kabus dolu 5 günün ardından dün akşam evine dönen Kamitoğlu, eşi ve 2 çocuğuyla kucaklaştı.

Haberin Devamı

Çaycuma'daki Emniyet Gıda Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi olan ve 10 gıda firmasının bölge distribütörlüğünü de yapan, evli ve 2 çocuk babası Zekai Kamitoğlu, geçen cumartesi akşamı işyerinden çıktıktan sonra, 67 ZK 888 plakalı Audi marka otomobiliyle, ilçedeki Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan evine geldi. Kamitoğlu, arabasından ineceği sırada yanına gelen iki kişi başına silah dayayıp araca binmesini istedi. Bir elini direksiyona kelepçeleyen şüpheliler, Kamitoğlu'nu kaçırdı. İlçeden yaklaşık 7 kilometre uzaklaştıktan sonra başına şapka geçirilen Kamitoğlu, otomobilinin bagajına konuldu. Daha sonra Gökçebey İlçesi Üçburgu Mevkii'nde Kamitoğlu'nun otomobilini terk eden şüpheliler, daha sonra işadımını kendi araçlarının bagajına koyarak yola devam etti.

Haberin Devamı

DAĞ EVİNE GÖTÜRDÜLER

Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'nde bir dağ evine götürülen Kamitoğlu, burada yaklaşık 1 saat tutuldu. Şüpheliler, sadece sigara ve su içmesi için başındaki şapkasını ağzına kadar açtıkları Kamitoğlu'na, “Marketçilik yapan amca oğlun seni bize 400 bin dolar karşılığında sattı. Biz onunla ihtilaf yaşadık. Bize 800 bin dolar ver. Onu öldürelim” dedi.

Kendilerini ‘Çecen mafyası’ olarak tanıtan şüpheliler, parayı vermemesi durumunda işadamını, eşi ve çocuklarıyla birlikte öldürmekle tehdit etti. Kamitoğlu, 800 bin dolar nakit parasının bulunmadığını, hafta sonu olması nedeniyle bankalardan para çekemeyeceğini, ancak istedikleri parayı Ankara'da arkadaşlarından bulabileceğini söyleyerek, 3 gün süre istedi.

Bunun üzerine şüpheliler, “Polisi veya aileni ararsan 100 metreden seni vurabiliriz. Sakın yanlış yapma” diyerek tehdit ettikleri iş adamını, pazar günü sabaha karşı saat 02.30 sıralarında Bolu'nun Mengen İlçesi yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde bıraktı.

24 SAAT OTOBÜSLE GEZDİKTEN SONRA POLİSE SIĞINDI

Buradan otobüsle Ankara'ya giden işadamı, şüphelilerin peşinde olduğunu düşünerek korkusundan polisi ve ailesini aramadı. İşadamı Kamitoğlu, şüphelilerin peşinde olup olmadığını anlayabilmek için 24 saat boyunca İstanbul- Ankara arasında otobüsle yolculuk yaptı. Bu yolculuk sırasında şüphelilerin peşinde olmadığnı anlayan Kamitoğlu, pazartesi günü Ankara'da bir alışveriş merkezinin müdürü olan arkadaşını arayarak durumu anlattı.
Arkadaşı ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giden Kamitoğlu, kaçırılıp tehdit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

OYALAYARAK ZAMAN KAZANDI

Ankara ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Şüpheliler, 3 günün sonunda geçen salı günü saat 15.00 sıralarında işadamını arayarak parayı bulup bulmadığını sordu. Kamitoğlu da polisin yönlendirmesiyle zaman kazanmak amacıyla paranın sadece 200 bin dolarını bulduğunu, geri kalan bölümünü de Zonguldak'taki arkadaşlarından bulacağını söyledi. İşadamı Kamitoğlu, şüphelileri bu şekilde sürekli oyalayarak zaman kazanırken, polis de onları teknik takibe alıp, geçtikleri güzergahlarda uğradıkları akaryakıt istasyonlarının güvenlik kamera kayıtlarından eşkallerini belirledi.

DEVREK’TE YAKALANDILAR

Bu sırada Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin Ankara’da teslim aldığı işadamı Kamitoğlu, Zonguldak'a götürüldü. Şüpheliler, geçen çarşamba günü saat 15.00 sıralarında yeniden işadamını aradı. Kamitoğlu, 400 bin dolar bulduğunu, geri kalan bölümü ise İstanbul'a giderek buradaki arkadaşlarından alacağını söyledi. Bu telefon görüşmesinden kısa bir süre önce, şüphelilerin Karabük'ün Yenice İlçesi'nde işadamına ait bir şirket kamyonetini kurşunladıkları tespit edildi. Telefon görüşmesi sırasında teknik takip ile Zonguldak'ın Devrek İlçesi’nde oldukları belirlenen şüpheliler Ramazan K., H.S. ve A.İ., ilçe çıkışında önlem alan polisler tarafından durdurularak yakalandı.

Haberin Devamı

YANINA ÇAY İÇMEYE GELEN ARKADAŞI KAÇIRMIŞ

Emniyet'te, kendisini kaçıranlardan 2'sini teşhis eden Kamitoğlu, kaçırılma sırasında hiç görmediği ve sadece sesini duyduğu kişinin ise daha önce tanıdığı Ramazan K. olduğunu gördü. Şüpheliler, Emniyet'teki ifadelerinde suçlarını itiraf ederken, kaçırma olayını, yaklaşık 7 yıl önce işadamının şirketine ait bir deponun kartonpiyer işini yapan ve arada yanına çay içmeye giden Ramazan K.'nın planladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Polis, şüphelilerin aracında yaptığı aramada 2 ruhsatsız tabanca ve bir kelepçe, Ramazan K.'nın evinde ise av tüfeği, çelik yelek, iki telsiz ve tepe lambası buldu. Şüphelilerin, Kamitoğlu'nu kaçırırken başına geçirdikleri şapka ve şapkanın etrafına çektikleri bantlar ise Mengen yakınlarında yol kenarında bulundu.

Şüphelilerin bugün akşam saatlerinde Çaycuma Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

YAŞADIĞI KABUSU ANLATTI

Kabus dolu 5 günün ardından dün akşam saatlerinde Çaycuma'daki evine dönen Zekai Kamitoğlu, yaşadığı dehşeti DHA’ya anlattı. Eşi ve 2 çocuğuyla kucaklaşan Kamitoğlu, kaçırılmasının ardından çocuklarının okula gidemediğini, eşinin evden çıkamadığını söyledi. Şüphelilerin, amca oğlunun kendisini öldürtmek istediği şeklindeki söylemlerinin, onların bir planı olduğunu belirten Kamitoğlu, “Amca oğlumun beni 400 bin dolara satın aldığını, ancak onunla ihtilaf yaşadıklarını ve bu yüzden onu öldüreceklerini söylediler. Benden de 800 bin dolar fidye istediler. Amcaoğlum beni 400 bin dolara satın almaz. Aramızda herhangi bir husumet yok. Bu onların bir planıydı, senaryosuydu” dedi.

Kaçırılmasından itibaren sakin olmaya çalıştığını ve soğuk kanlılığını korumaya çalıştığını anlatan Kamitoğlu, “Aklıma ölüm geldiğinde de bunun bir gün olacağını, bunun kaçınılmaz olduğunu düşündüm. Bir kurtuluş ümidim olduğu için de sakin ve sabırlı olmaya çalıştım. Bugün buradayım. Eşime, çocuklarıma kavuşamamak, onların başında olamamak, onları koruyamamayı düşünmek çok üzücüydü, kahredeciydi ama sakin ve sabırlı davrandım ve bugün buradayım. Çok mutluyum” diye konuştu.

Ersin ERCAN- Ünal UZUN- Gürkay GÜNDOĞAN/ÇAYCUMA (Zonguldak), (DHA)