Dünya İşaret diliyle konuşan goril Koko öldü!

İşaret diliyle konuşan goril Koko öldü!

Paylaş
İşaret diliyle konuşan goril Koko öldü!

İşaret dilinde uzmanlaşan goril Koko dün 46 yaşında hayatını kaybetti

Dişi goril Koko, 1971’de San Francisco Hayvanat Bahçesi'nde doğdu. Hayatının 46 yılını dolu dolu orada geçirdi. Koko, yetenekliydi ve bilgiliydi. Koko, kaldığı hayvanat bahçesinde küçüklüğünden beri eğitim alarak konuşmayı ve konuşulanı anlamayı öğrendi.

Haberin Devamı

O, bu yetenek ve bilgisini insanlığa bir mesaj iletmek için kullandı. Ölümünün ardından, mesajının olduğu video ile anı videosu bakıcısı tarafından internete yüklendi.

Doğanın sesi adlı videosuna göre mesajı, “Doğa sizi izliyor”du. Video boyunca, “Ben gorilim. Ben çiçeğim, hayvanım. Ben doğayım. Koko insanı seviyor. Koko dünyayı seviyor. Ama insan aptal. Koko üzgün, koko ağlıyor. Zaman akıyor. Dünyayı düzelt. Dünyaya yardım et. Acele et! Dünyayı, doğayı koru. Doğa sizi görüyor! Teşekkürler.” mesajlarını iletti. Bu mesajı öğrendiği işaret dili ile aktardı.

Koko, bakıcısı ve Goril Vakfı’nın kurucu, Dr. Francine 'Penny' Patterson’ın sayesinde işaret dilini öğrendi. O, 2000 İngilizce kelimeyi anlayabiliyordu; işaret dilini 1000 kelime ile kullanarak konuşuyordu.

Haberin Devamı