Ekonomi İşçi ekmek için meydana çıktı

İşçi ekmek için meydana çıktı

Paylaş
İşçi ekmek için meydana çıktı

İşçiler, memurlar, politikacılar ve sivil toplum kuruluşları TEKEL işçilerine destek vermek için bugün Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluştu

Türk-İş herkesi çağırdı

Haberin Devamı

TEKEL işçilerinin 34 gündür yaptığı direnişe destek olmak için Türk-İş bugün Ankara’da ‘Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi’ düzenliyor. Miting için tüm teşkilata katılım talimatı verildi.

Mitinge katılmak için Ankara Tren Garı'nda toplanan grupların Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. TÜRK-İŞ'e bağlı sendika üyesi işçiler ile mitinge destek veren bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, sabah saatlerinde Ankara Tren Garı önünde toplandı.

560 otobüs dolusu eylemci

Hükümet karşıtı çeşitli sloganlar atan grup, ellerinde taleplerini anlatan pankartlar taşıdı. Grup, Talat Paşa Bulvarı'ndan Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Eyleme çeşitli illerden katılanları taşıyan 560 otobüsün Ankara'ya geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan önlemler kapsamında, Talat Paşa Bulvarı ve Ankara Tren Garı'na açılan yollar ile mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı araç trafiğine kapatıldı.
Polisler tarafından arama noktaları oluşturulan meydanda, bomba arama çalışmaları da yapıldı. Eylem için 500 polisin görevlendirildiği bildirildi.

Öğle saatlerinde başlaması planlanan miting için Türk-İş, TEKEL eylemine destek veren işçi ve memur konfederasyonlarını, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri davet etti.

Platformu işgal ettiler

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konfederasyonun Sıhhiye Meydanı'nda düzenlediği ‘Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar’ mitingde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılara seslendi. Kumlu'dan ‘genel grev’ açıklaması bekleyen TEKEL işçileri, bu beklentileri gerçekleşmeyince Kumlu'nun konuşmasının ardından konuşmaların yapıldığı platformun önüne geldi. İşçilerden bazıları platformun üzerine çıkarak "Kumlu buraya", "Genel grev genel direniş" şeklinde slogan attı. Çağrılara rağmen uzun süre platformdan inmeyen işçiler, Kumlu gelmeyince, bir süre sonra platformu terk ettiler. Miting, kısa bir süre önce sona erdi.