Siyaset İşçi Partisi'nin adı değişti
Paylaş
İşçi Partisi'nin adı değişti

Bugün Ankara'da olağanüstü kongre yapan İşçi Partisi, kongrede aldığı kararla adını Vatan Partisi olarak değiştirdi

İşçi Partisi’nin (İP) ‘Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı' adı altında Ankara'da gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda partinin ismi Vatan Partisi olarak değiştirdi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paris’ten, Berlin’den, yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne adaleti ve hakikati kabul ettirdik" dedi.

İşçi Partisi ‘Milli Hükümet için birlik Kurultayı’ adıyla Olağanüstü Genel Kurultayı Ankara Arena’da düzenlendi. Kurultaya, Abdullah Öcalan’ı yargılayan hakim Turgut Okyay, Sosyolog Müezzez İlmiye Çığ, avukat Ceyhun Mumcu, sunucu Mehpare Çelik, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklanan daha sonra serbest bırakılan askerler katıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmada, karanlık manzara karşısında Cumhuriyet öncüleri olarak kendilerini affetmediklerini söyleyerek, Cumhuriyetin ayakta olduğunu belirtti. Perinçek, vatanı devrimle kazandıklarını kaydederek, büyük işlerin peşinde olduklarını söyledi.

‘Atatürk Cumhuriyeti’ni toplumda yeniden kurmak için büyük önderimiz önünde yemin ediyoruz’ diyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bağımsız başı dik aydınlanmış kültürü kucaklayan Türkü, Kürdü, Sunisi, Alevisiyle milletini besleyen, vatana sevgi besleyen Türkiye’yi kurucağız. Soma işçilerine, Yatağan işçilerine, Zonguldak maden işçilerine, Erdek işçilerine söz veriyoruz, onları karanlık kuyulardan çıkarıp milletin efendisi yapacağız. Aydıncık Germencik köylüsüne, Mustafa Kemal Paşa’nın köylüsüne, Kemaliye köylüsüne siz veriyoruz, Atatürk’ün dediği gibi, köylüyü milletin efendisi yapacağız. Taşeron işçilerine söz veriyoruz. Taşeron kölesi olmayacağız. Türkü, kürdü, eşitlikle, kardeşlikle birleştireceğiz."

Perinçek, üreten Türkiye’yi kuracaklarını vurgulayarak "Gençliğimize söz veriyoruz, güveniyoruz, umudumuz gençlik. Herkesin iş sahibi olduğu, emeğiyle hayatını yaşadığı, aydınlanmış Türkiye için gençliğimize söz veriyoruz, onlardan kuvvet alıyoruz. Borçlu bir Türkiye yarattılar. Turgut Özal ile başlayan süreç. Bir yılda 134 milyar dolar ödenmesi gereken para. Buna 80 milyar dolar ödemeler açığını ekleyin. 22 milyar TL, 10 milyar dolar eder. 250 milyar dolar sıcak para içinde çırpınıyorlar, kıvranıyorlar, yıkılacaklar. Sıcak para diktasını yıkacağız, borçlu Türkiye’ye son vereceğiz, söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermeni meselesine de değinen Perinçek, şunları dedi:

"Avrupa, Amerika tarafından Türkiye’ye dayatılan dört şarttan biridir. Birinci şart özerklik. İkinci şart ‘Ermeni soykırımını kabul edeceksiniz, diz çökeceksiniz’ diyorlardı. Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paris’ten, Berlin’den, yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne adaleti ve hakikati kabul ettirdik."

Kurultay’da İşçi Partisi’nin ismi oy çokluğu ile ‘Vatan partisi’ olurken logosu ise yıldızı kucaklayan başak olarak değişti.

Haberin Devamı