Gündem İşçi ve memur TEKEL işçileri için sokaktaydı

İşçi ve memur TEKEL işçileri için sokaktaydı

Paylaş
İşçi ve memur TEKEL işçileri için sokaktaydı

İşçi ve memur konfederasyonları, TEKEL işçilerine destek için bugün iş bıraktı

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK’in aldığı karar doğrultusunda, Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla "çalışmama hakkını kullanma" eylemi sürüyor. Memur-Sen, bugün saat 17.00'ye kadar süren eylem kararında imzası bulunmasına rağmen son anda grevden vazgeçti.

AĞRI DAĞI ZİRVESİNDEN DESTEK

Haberin Devamı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 6 işçi ve memur konfederasyonunun aldığı karar doğrultusunda saat 08.00 itibariyle çalışanların, "Anayasa’nın kendilerine tanıdığını çalışmama hakkını" kullandıklarını söyledi.

MEMUR-SEN VAZGEÇTİ

Ancak kararda imzası bulunan Memur-Sen ise son anda iş bırakmayacağını açıkladı. Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, "İş bırakmaya gerek duymuyorum ama TEKEL işçilerine desteğimiz sürüyor" dedi. Böylece, Kumlu'nun 6 olarak açıkladığı katılımcı işçi ve memur konfederasyon sayısı 5'e düşmüş oldu.

THY ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKMADI

Eylemin en çok ulaşım, sağlık ve belediye hizmetlerinde kendini hissetirmesi beklenirken, THY Yönetimi'nden dün yapılan, 'Eyleme katılan personelimiz hakkında hukuki işlem yaparız' uyarı doğrultusunda THY çalışanları iş bırakma eylemine katılmayınca tüm seferler normal olarak devam etti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ARBEDE

İstanbul'da çeşitli noktalarda toplanan sendikaların buluşma noktası Saraçhane parkı. Sendikaların toplanma noktalarından biri olan Sirkeci'deki Ticaret Üniversitesi'nin önünden heraket eden işçi ve memurlardan yaklaşık 50'si Unkapanı'ndaki TEKEL binası önüne geldiklerinde yolu Taksim yönüne trafiğe kapatmak istedi. Gruba, polis müdahale ederek yolu açmak istedi, bu sırada kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sürerken sendika temsilcilerinin çabası ile yol kesen grup ikna oldu. Yolu trafiğe açan grup, Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşünü sürdürdü.

İŞÇİLERE LAF ATTI, TELSİZİ KAFASINA YEDİ

Büyük çoğunluğunu Türk-İş üyelerinin oluşturduğu gruba, Aksaray'da bir üst geçitten laf atan kişiye ise polis müdahale etti. Trafik, Asayiş ve Yunus ekiplerinin müdahale ettiği şüpheli ilk olarak yere yatırıldı. Polisler, 30 yaşlarındaki şüpheliyi güçlükle zaptetti. Şüpheliyi aralarına alan polisler, ekip otomobile götürmek istedi. Ancak direnen şüpheli araca doğru gitmek istemeyince 'telsiz' devreye girdi. Oldukça sinirlendiği gözlenen polislerden biri elindeki telsizi 4 kez şüphelinin başına vurdu. Trafik polisinin vurduğu telsiz darbeleriyle 'ikna olan' şüpheli, ekip otomobilinin yolunu tuttu. Güçte olsa ekip aracına bindirilen şüpheli, polis merkezine götürüldü.

Haberin Devamı