Gündem İşçiler arasında 'mezhep' kavgası iddiası

İşçiler arasında 'mezhep' kavgası iddiası

Paylaş
İşçiler arasında 'mezhep' kavgası iddiası

Bolu'nun Göynük ilçesinde termik santral inşaatında çalışan 5 işçi aynı firmada çalışan işçilerin saldırısına uğradı

4 kişi hafif yaralanırken, tedaviye alınan Hüseyin Doğan kendilerine saldıranların, "Vurun bu komünist alevilere" dediklerini iddia etti. Olay, dün öğle saatlerinde Göynük’te bulunan termik santral inşaatı alanında meydana geldi.

Haberin Devamı

Hüseyin Doğan, bir hafta önce beş arkadaşıyla birlikte termik santral inşaatında taşeron firmada çalışmaya başladı. İddiaya göre aynı firmada kaynakçı olarak çalışan bir grup Hüseyin Doğan ve arkadaşlarına bilinmeyen bir nedenle saldırdı. Ellerine geçirdikleri boru ve demirlerle saldıran işçiler 5 kişiyi feci şekilde dövdüler. Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Yaşanan olayın ardından 4 işçi hafif şekilde yaralanırken, Hüseyin Doğan ise Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı. Bir hafta önce Tunceli’den gelerek işe başladıklarını belirten Hüseyin Doğan, "Bizim Tuncelili olduğumuzu sadece firma sahibi biliyordu. Biz boru döşeme işinde çalışıyorduk. Kaynakçı olarak çalışan grup boru ve demirlerle bize saldırdılar. Kafama boruyla vurduktan sonra düştüm ve saldırmaya devam ettiler.

Haberin Devamı

Saldıranlar, ’Vurun bu komünist alevilere. Öldürün bunları’ diyerek bağırıyorlardı. Orada ölebilirdik. Hala o korkuyu yaşıyorum. Bize karşı alenen ırkçı bir yaklaşımla saldırdılar. Firma sahibi ve bize saldıranlar hakkında sonuna kadar hukuki mücadelemi sürdüreceğim" dedi. İşçilere saldıran 9 kişi gözaltına alınırken, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler.

DHA