Ekonomi 'İşçileri belediyeler alsın'

'İşçileri belediyeler alsın'

Paylaş
'İşçileri belediyeler alsın'

Başbakan Tayyip Erdoğan, direnişteki TEKEL işçileri için çarpıcı bir öneride bulundu

SEKA’yı örnek gösterdi

Kocaeli’deki SEKA tesislerini belediyeye verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Bunun karşılığında belediye SEKA işçilerini bünyesine kattı. Mantıklı bir öneriydi. Çünkü amacımız Kocaeli halkına sahil kıyısında rahat nefes alacağı, gezeceği güzel bir alan yaratmaktı. Belediye işçileri aldı. Biz SEKA’yı ona verdik” dedi.

Böyle bir teklif almadım

Erdoğan şöyle konuştu: “Ben İzmir’de CHP’li belediyeden böyle bir teklif almadım. TEKEL işçilerini bünyelerine katsalar olmaz mı? Aynı şeyi Diyarbakır Belediyesi yapamaz mı?”

Erdoğan, ‘Belediyeler işçileri almak isterse siz TEKEL binalarını, arazilerini onlara devreder misiniz?’ sorusunu, “Tabii ki, değerlendiririz. Belediyeler yapacakları projeyi iletirler. Uygunsa değerlendirilir. Ama şu ana kadar böyle bir teklif yok” diye yanıtladı.

Sendikacı gönderin dedi

TEKEL işçilerine sadece kendilerinin sahip çıktığını, başkalarının görüntüyü kurtarmaya çalıştığını iddia eden Erdoğan, “İzmir’de çalışan TEKEL işçisini İzmir’deki başka kamu kuruluşuna aktarmanın planını yaptık.

Yer sorunu olursa o işçiyi İzmir’e en yakın ile gönderme planı yaptık. Bakın bana bir teklif yapılıyor, ‘İzmir’de mi çalışıyor, gönderin Muş’a! Nasıl olsa gitmez, istifa eder’ diyen oldu. Üstelik bunu sendikacı söyledi, sendikacı” dedi.

Bunu inceler konuşuruz

Denizli’de düzenlenen Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin öneriyle ilgili sorularına “Şu an açıklama yapılacak bir durum değil. Bunu inceleriz, konuşuruz” demekle yetindi.

İzmirli yetkililer, “İzmir’de durum farklı. Çünkü TEKEL’in İzmir’de takas edilecek binası kalmadı. Çoğu farklı amaçlar için farklı kurumlara verildi. Tek Çamaltı Tuzlası var o da özelleştirmede” dedi.

Haberin Devamı