Gündem İşçilerin maaş isyanı

İşçilerin maaş isyanı

Paylaş
İşçilerin maaş isyanı

2 ay önce işten çıkarılan ve 4 aylık maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerinde eyleme başladı

Tuzla Tersaneler bölgesindeki Torgem tersanesinde taşeron firmaya bağlı çalışan bir grup işçi maaşlarını alamadıklarını gerekçe göstererek tersandeki vinçin tepesine çıktı. 50 metre yüksekliğindeki vinçin üzerine çıkan 6 işçinin maaşları ödenene kadar eyleme devam edecekleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Torgem Tersanesi'ndeki taşeron firma YET Denizcilik'te çalışan bir grup işçi iddialarına göre iki ay önce işten çıkarıldı ve toplam dört aylık maaşlarını alamadı. İşverenin bugün kendilerine maaşlarını ödeme sözü verdiğini söyleyen işçiler bu söz tutulmayınca eyleme başladı.

Tersane içindeki 100 tonluk 50 metre yüksekliğindeki vinçin tepesine çıkan işçiler maaşları ödenene kadar eylem yapacaklarını söyledi. Aşağıda arkadaşlarını bekleyen işçilerden bir tanesi de, "İçerde dört aylık alacağımız var, ödeme yapılana kadar eyleme devam edeceğiz. Yukarıdaki arkadaşlarımız maaşlar ödenmeden aşağıya inmeyecek" diye konuştu.

Oldukça tehlikeli bir yükseklikte eylemlerine devam eden işçiler eylemlerinde ısrarlı görünürken polis ekipleri de tersaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. İşçilerin yaklaşık iki saat önce başlayan eylemi şu saatlerde de devam ediyor.

Haberin Devamı

DHA