Gündem İşe alınan başkanın adamları

İşe alınan başkanın adamları

Paylaş
İşe alınan başkanın adamları

Kırıkkale'nin Irmak beldesinde belediyeye alınan 4 itfaiye erinden ikisinin Belediye Başkanı Ak Partili Bilal Ağca'nın oğlu ve kayınpederi olduğu ortaya çıktı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Irmak Beldesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne alınacak 4 itfaiye eri için geçen 15 Ocak’ta sınav yapılmıştı. Çok sayıda başvuru olmasına rağmen ‘yeterli belgeleri olmadığı’ gerekçesiyle sınava sadece 9 adayın katılabilmişti. Sınavı kazananlar dün açıklandı. Belediyeye alınan 4 itfaiye erinden ikisi Belediye Başkanı Ak Partili Bilal Ağca’nın oğlu Mevlüt ile kayınbiraderi Davut Akbaş’tı.

Haberin Devamı

SINAVDA ŞAİBE İDDİASI

Diğer ikisinin de zabıta memuru Kadir Bilge’nin oğlu Alper Bulge ile İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu’nun kızı olması şaibe iddialarına neden oldu. Başkan Bilal Ağca iddialara şu yanıtı verdi: “Adaylar Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi. Sınav komisyonunda ben yoktum. Yasal prosedür ne ise onu uyguladık. Ayrıca oğlumun bir kamu kurumunda işe girmeye hakkı yok mu? Haksızlık olduğunu iddia eden yasal yolalara başvurabilir.”

Erhan GÖĞEM/DHA