Gündem İşe başladığı gün 4 parmağını kaybetti

İşe başladığı gün 4 parmağını kaybetti

Paylaş
İşe başladığı gün 4 parmağını kaybetti

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde deri fabrikasında işe başladığı ilk gün geçirdiği iş kazasında 4 parmağını makineye kaptıran kişi, malulen emekli olmak istiyor

Evli ve bir çocuk babası 42 yaşındaki Ahmet Yırçı, 2008’da Çorlu Sağlık Mahallesi’ndeki deri fabrikasında çalışmaya başladığı ilk gün, sağ elini deri tıraşlama makinesine kaptırınca 4 parmağını kaybettiğini söyledi.

Kazanın ardından İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini bildiren Yırçı, burada ameliyata alındığını ve 2 gün süren tedavinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

"İŞTEN ÇIKARTILDIM"

Hastaneden çıktıktan sonra kaza geçirdiği iş yerine gittiğini ifade eden Yırçı, şöyle konuştu: "Burada çalışma arkadaşlarımdan işten çıkarıldığımı öğrendim. İşime son verilmesiyle ilgili hiçbir gerekçe gösterilmedi.

Hakkımı hukuk yoluyla aramaya başladım. Çalıştığım iş yerini mahkemeye verdim. 15 ay süren mahkeme sonunda fabrikaya, ihmalden 6 bin TL para cezası verildi. Fabrika bu cezayı devlete ödedi. Ben herhangi bir şey alamadım."

Evli ve bir çocuk babası 42 yaşındaki Yırçı, "Malulen emekli olabilmek için devlet büyüklerinden ve yetkililerden bir an önce yardım ellerini uzatmasını istiyorum. Yaşadığım bu olay çok kötü. Kimsenin başına gelmesini istemem" diye konuştu.