Dünya 'İşgal filosu' misillemesi

'İşgal filosu' misillemesi

Paylaş
'İşgal filosu' misillemesi

İsrailli 'gönüllüler', Kıbrıs'ta Türkiye'nin 'işgal' yaptığını ileri sürerek, gemi filosuyla Ada'ya gitme kararı aldı

İsrail’in, Gazze’ye insani yardım götüren Türk gemisi Mavi Marmara’ya yaptığı kanlı baskınla başlayan Ortadoğu’daki kriz Kıbrıs’a taşınıyor. Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın talimatı üzerine Tel Aviv’e giden Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu’nun temasları başarılı oldu ve İsrailli bir grup, Kıbrıs’ta Türkiye’nin “işgal” yaptığını ileri sürerek, gemi filosuyla Ada’ya gitme kararı aldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Gazze operasyonuna Türkiye’nin verdiği tepkilere cevap vermek isteyen fanatik İsrailli grup, Türkiye’nin Kıbrıs’ta “işgalci” olduğu iddiasıyla bu pazar KKTC’de Gazimağusa açıklarına demirleyecek. Eğer Gazimağusa’ya yaklaşılamazsa, gemiler Kapalı Maraş’ın olduğu bölgeye yönelecek.

Haberin Devamı

Adı 'İşgale Son' olacak

İsrailli fanatiklerinin şu ana kadar 3 gemi ayarladıkları, bu sayının hafta sonuna kadar artabileceği belirtildi. Gemilere büyük bir yat grubunun da katılmak isteği ileri sürüldü. İsrailliler, KKTC açıklarına gelecek bir geminin adını da, “Kıbrıs’taki Türk işgaline son” verecek. Göstericiler ellerinde de Türk “işgaline hayır”, “Bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti” pankartları taşıyacak.

Sıcak temas istemiyorlar

Rum Simerini gazetesi de, İsrailli eylemcilerin KKTC kıyılarına yaklaşmaya niyetli olmadıklarını vurguladı. Gazete söz konusu protestoyu gerçekleştirmeyi planlayan İsraillilerin, emekli ve öğrencilerden oluşan bir grup olduğunu yazdı.

Gazete, İsrailli eylemcilerin İsrail basınına yaptıkları açıklamalarda, herhangi bir sıcak temas olmasını amaçlamadıklarını ve bölgeye Türk savaş gemilerinin gitmesi durumunda oradan ayrılacaklarını söylediklerini de kaydetti.

Rum siyasi partileri de, Rum Yönetimi lideri Hristofyas’ın, Gazze’ye uygulanan ambargo konusunda temaslarda bulunması amacıyla bölgeye Dışişleri Bakanı Kiprianu’yu göndermesini memnunlukla karşıladı

(Milliyet)

Haberin Devamı