Gündem İşi gücü fuhuş!

İşi gücü fuhuş!

Paylaş
İşi gücü fuhuş!

Çorum'da 14 yaşındaki kızı para karşılığı pazarlamak suçundan yakalanan Ayhan Bağcı'nın, daha önce de fuhuşa teşvik suçundan ceza aldığı ortaya çıktı

İşsiz olan Ayhan Bağcı, ‘fuhuşa aracılık ve teşvik etme' suçlarından yargılandığı 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl Mayıs ayında hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Bağcı'ya cinsel yolla bulaşan hastalıkları anlatan broşür dağıtma cezası vererek kararı Denetimli Serbestlik Bürosu'na gönderdi.

Geçen yıl Temmuz ayında da şehrin en işlek Gazi Caddesi'nde Bağcı, 1 hafta boyunca broşür dağıttı. Yaklaşık 3 ay önce polis tarafından yine takibe alınan Ayhan Bağcı'nın D.K.'yı erkeklere pazarladığı tespit edildi.

Bağcı'nın ayrıca 21 yaşındaki D.Ç. adlı kıza da para karşılığında fuhuş yaptırdığı ileri sürüldü. Polis, Ayhan Bağcı'yı geçen pazar günü gözaltına aldı. Para karşılığı pazarlandığı öne sürülen 14 yaşındaki D.K., “Ayhan Bağcı, annemin arkadaşı. 2 ay önce beni Ankara'ya götürdü. Burada cinsel tacizde bulundu ve benimle ilişkiye girmek istedi. Ancak reddettim ve ilişkiye girmedik. Şikayetçiyim” dedi.

D.K. para karşılığında satıldığı iddialarına yanıt vermedi. Ayhan Bağcı tarafından pazarlanan diğer genç kız D.Ç. ise, “Ayhan beni ve D.K.'yı erkeklere satıyordu” diye konuştu.

‘Çocuğun cinsel istismarı, fuhuşa aracılık ve teşvik' suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ayhan Bağcı tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Komisyon aldığı iddialarını kabul etmeyen anne Fatma K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)