Dr. Haydar Dümen İşi şansa bırakmayın
HABERİ PAYLAŞ

İşi şansa bırakmayın

Haberin Devamı

Evlilik, nesillerin sürmesi, kadın ve erkeğin hayatını paylaşması için gerekli. Doğru kişiyle yapılırsa anlam kazanır. Evlilik kararı almadan önce iyi düşünün ve işinizi asla şansa bırakmayın. Çünkü aynı kişiyle neredeyse bir ömür geçireceksiniz ya her şey kâbusa dönerse?

BÖYLE SORU YOK!

Her fırsatı değerlendiriyoruz

27 yaşındayım, nişanlımla her fırsatı değerlendiriyoruz. Ama ilişkide nişanlımdan önce boşalıyorum. Yardım edin.

CEVAP Evet değerli okurum, yardıma ihtiyacın var. Nişanlın yakında eşin olacak. Yaş enerjilerinize göre, yakıt tankınız dolu. Araba da sağlam. Yani fabrikadan yeni çıkmış gibi. 40 yıllık garanti belgesi de elinizde. Bindiniz arabaya, bastınız gaza. Birkaç adım gitti, gitmedi araba stop etti. Yani aküden bujilere cereyen kesildi. Çünkü sen orgazm oldun. Ya nişanlın ya da eşin tüm yaşam boyu böyle mi olacak? Eğer böyle giderse, bu sorundan kaynaklanan yangın bacayı değil, çatıyı da yakacak. Ama çaresi var. Bu konu artık tedavi ediliyor, yetkili uzmana sadece bir ziyaret gerekiyor.

GÜNÜN SORULARI

Seks yapsam stres biter mi?

18 yaşındayım, seks yapsam heyecan ve stres sorunu çözülür mü?

CEVAP Değerli okurum, insanlar arası iletişimde sosyal yapı koşulları ne kadar olanaklı ise, gençler de karşı cinsle ilişki kurmada daha sakin, rahat ve şanslıdır. En azından erkek, kızın ve kadının kimliğinin kendileri gibi yani insan olduğunu öğrenir. Bu konuda sosyal olanakları zayıf olanlar, kızları ulaşılması zor hedefler gibi yorumlayıp ona cinsel obje niyetiyle bakarlar. Bu durumda heyecan tavan yapar. Ülkemizde senin gibi gençlerin oranı yüzde 80. Onlar da aynen bu heyecanı yaşıyorlar. Şimdilik kendini zorlama. Önündeki zaman içinde onlara alışacaksın. Önce arkadaş olacaksın sonra amacına yönelik ilişkiler kuracaksın. Yeter ki amaç etik olsun.

Bekleyeyim mi, ilişkiye gireyim mi?

21 yaşındayım. Bugüne kadar kimseyle birlikte olmadım. Sizce olmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?

CEVAP Bilmem ki değerli okurum. Bilmek için fala bakmam gerek. Ama fala inanmıyorum. Kitap karıştırsam karıştırmadığım kitap kalmadı. Bu soruna yanıt bulamıyorum. Yine atalarımıza sığındım; bir piri üstadın hayaline ‘Ne yapayım?’ diye sordum. Bana acıyarak baktı. “Koca adamsın bunlarla mı uğraşıyorsun. Nasıl istiyorsa öyle yapsın dedikten sonra çözüm formülünü söyledi. Kendi düşen ağlamaz. Düşe düşe düşmemeyi öğrenir, asıl hayat dersi budur” dedi ve gözümün önünden uçup gitti. Yine baş başa kaldık seninle. Kısaca ben özetleyeyim: Olumlu koşullarda deneme fırsatını ara. Genelevde başın düşerse dara, beni suçlama.

Hemen fantezi kuruyorum

19 yaşındayım. Kızlara karşı çok hassasım. Onları görünce hemen fanteziler kurmaya başlıyorum. Erken boşalıyorum. Artık kendimden nefret ediyorum.

CEVAP Değerli okurum, niye nefret ediyorsun ki? Her şey düzelecek. Hayaller gerçekleşecek. Kimi zamanda duvara çarpar gibi bir kayaya çarpacaksın. Ders alıp hayatı öğreneceksin. Bu arada yaşam a rabanın direksiyonunu kazasız belasız kullanacaksın, oyunu kuralına göre oynayacaksın. Gerisi şansa bağlı.

Bozuldu mu?

4 yıl önce erkek arkadaşımla üzerimizde kıyafetler varken bir şeyler yaşadık. Çamaşırımda kan vardı. Daha sonra adet gördüm. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP Sevgili kızım, bir ihtimal bozulmadı. İlk ilişkiden kanın gelip gelmeyeceği zarın özelliğiyle ilgili. Bu kadar karmaşık kuşkularla kafanı yorma. Psikolojik yapın da bozulmasın.

Nişanlım korkuyor

Nişanlıyım, yakında evleneceğim. Nişanlım bakire ve ilk geceden korkuyor. Onu sakinleştirmeye çalışıyorum ama ikna olmuyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP Değerli okurum, bu büyük bir dert. Çok yaygın. Adı da vajinismus. Korkunun yarattığı bir açılamama ve kasılma. Evlenin bakalım. Biraz sabredin ve aceleye getirmeyin. 15-20 gün baktınız olmuyor, sorunu çözeriz.

Sözlümden çekiniyorum

18 yaşındayım, sözlüm de 22 yaşında. Sözlüme karşı ilgili davranmaya çalışıyorum ama çekiniyorum. Evleneceğiz, ne yapacağım?

CEVAP Sevgili okurum, çok küçüksün. Sözlün ağabey rolünde. Elbette utanıyorsun. Her genç kız ya da erkek gibi duygularını istediğin kadar dışarı vuramıyorsun. Zaman her şeyi sana öğretecek. Doğanın kurallarına uyacaksın. Ama bir süre daha bekler, evliliği birkaç yıl ertelerseniz çok daha iyi olur.

Bir dakika içinde boşaldım

22 yaşındayım, bekarım. Hiç sevgilim olmadı. Biriyle ilişkiye girdim ama 1 dakikada boşaldım. İkinci boşalmam 3 dakika sürdü. Bu erken boşalma mı? Doktor dışarıdan bakıp anlar mı?

CEVAP Değerli okurum, erken boşalma. Heyecandan olabilir. Erken boşalmanın dışarıdan muayenesi olmaz. Çünkü dışarıdan bir bulgusu yoktur. Tedavisi vardır ama evlilik koşullarında olur. Şimdilik olayı kendi haline bırak. Panikleme.

Eski haline döner mi?


17 yıllık evliyiz. Karım bana eskisi kadar ilgi göstermiyor. Bu durum 2 senedir böyle devam ediyor. Doktor gitmeyi de kabul etmiyor. Ne yapmalıyım? Eski haline döner mi?

CEVAP Değerli okurum, bunu eşinin istemesi gerekir. Eşini ya sen ister duruma getireceksin ya da eşinle birlikte uzmana giderek çözümü birlikte arayacaksın. Belki de bunlar geçmişteki kırgınlıkların bugüne yansımasıdır. Sonunda insan beyni pireyi deve yapabilir. Bunlar da yüz yüze uzmanla birlikte çözülür.

Önce erken sonra geç boşalıyorum

25 yaşındayım. Partnerimle ilişkiye girdiğimizde 2 dakika geçmeden boşalıyorum. İkinci kez denediğimde bazen sertleşme sorunu yaşıyorum ama bu sefer geç boşalıyorum. Bu benim çok moralimi bozuyor. Bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP Değerli okurum, kurtulacağın bir şey yok ki kurtulasın. Zamanla her şey rayına oturacak. Belki bir profesyonel yardım da alacaksın. Kendini zorlamadan ilişkini sürdür. Evlendiğinde dengeli ve düzenli bir cinsel yaşamın olacak.

Kıllar var ama penis büyümüyor, neden?

14 yaşındayım. Penisim 10 santim. Kendimi bildim bileli boyu bu kadar. 68 kiloyum. Her yerimde kıllar çıkmaya başladı ama sakalım yok. Penisimi küçük buluyorum. Bu durum psikolojimi bozuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, büyüyecektir. Yaşın büyümeye uygun. Peki ama yumurtaların durumu ne? Bir badem büyüklüğüne ulaşmışsa sorun yok. Ama badem içi kalmışsa hemen bir üroloji ve endokrinoloji uzmanına başvur.

Ben kadın değil miyim?

32 yaşındayım, erkek arkadaşım da 34 yaşında. Evlenmeyi düşünüyoruz ama o bana karşı çok soğuk. Birkaç kez ilişkiye girdik ama şimdi benden uzak duruyor. Beni sevdiğine de inanmıyorum. Hocam, ben kadın değil miyim? Ne yapacağım?

CEVAP Sevgili okurum, bu ilişkiyi dondur. Nikah işi biraz gerilere atılsın. Ben tam olarak nasıl yaşadığınızı, duygu durumunuzu bilmeden şunu yapın ya da evlenin diyemem. Bunlar çözümü zor bilmeceler gibidir. İki taraf da fazla zaman yitirmesin, doğru yol seçilsin.

Acaba hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Geçenlerde sevgilimle birazcık ileri gittik ama birleşme olmadı. Acaba hamile kalır mı? CEVAP Değerli okurum, gebe kalmadı. Üzülme, işine bak. Kafanı takma.

GÜNÜN SÖZÜ

Düşünce kapasitenizi dış güçler belirliyorsa
yitirilmiş tutsaklarsınız demektir. H.D.

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder