Dünya 'IŞİD 700 Ezidi kadını satmak için pazara çıkardı!'

'IŞİD 700 Ezidi kadını satmak için pazara çıkardı!'

Paylaş
'IŞİD 700 Ezidi kadını satmak için pazara çıkardı!'

Ninova bölgesindeki Hıristiyan papaz Enis Hana El Demniki, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli insanlık dışı örgütün, 700 Ezidi kadını satmak için Musul pazarına götürdüğünü söyledi

El Arabiya'ya konuşan Hıristiyan papaz Enis Hana El Demniki, IŞİD çetelerinin bölge üzerindeki tehdidinin büyük olduğunu ve çok sayıda ailenin zorla evlerinden çıkarıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Demniki, "IŞİD zorla İslam dinini dayatıyor. Kadınları kaçırıyorlar ve kızları kendileriyle evlenmeye zorluyorlar. Bu sadece Hıristiyanlara yapılmıyor, Ezidi kız ve erkek kardeşlerimize de yapılıyor" dedi.

Yüzlerce Ezidi kadının kaçırıldığını ifade eden Demniki, "700'ü aşkın Ezidi kadını satmak için Musul pazarına götürdüler. Her bir kadın 150 dolara satılıyor. Ayrıca kadınları kaçırıyorlar ve zorla kendileriyle evlendiriyorlar" dedi.

Demniki, Ezidiler ile Tuz Hurmatu'daki Türkmenlerin katliamlara maruz kaldığını belirtirken, "IŞİD fetva ve zor kullanarak hayatı insanlara dar ediyor. Televizyon izlemek, kadınların çalışması, futbol oynamak gibi yasaklar uyguluyor" diye belirtti. (ANF)