Dünya IŞİD Sincar'ın kontrolünü ele geçirdi

IŞİD Sincar'ın kontrolünü ele geçirdi

Paylaş
IŞİD Sincar'ın kontrolünü ele geçirdi

Irak'ın Musul'a bağlı Sincar ilçesinin, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların eline geçtiği bildirildi

Bölgedeki AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, iki gündür peşmergeye ağır silahlarla saldıran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Sincar’ı kontrolüne aldı.

Mühimmatı bitme noktasına gelen ve elinde tahrip gücü yüksek silah bulunmayan peşmergeler, ilçeyi terk ederek, Sincar dağlarına çekilmek zorunda kaldı. Peşmerge, yeniden taarruza geçmek için takviye güç, silah ve mühimmat bekliyor.

Bölgedeki diğer çatışmalar, Suriye sırını boyunca Rabia ve Zummar nahiyelerinde IŞİD militanlarıyla peşmerge güçleri arasında devam ediyor. Sincar halkı, ilçeyi terkederek, Duhok kentiyle Zaho ilçesine kaçıyor.

Kürtlerin, "Şengal" olarak adlandırdığı Musul’un 60 kilometre kuzeybatısındaki Sincar ilçesi, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 6 Haziran’dan beri peşmergenin kontrolündeydi.

Enbar'da 4 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan, IŞİD terör örgütünün kontrolünde bulunan Enbar'ın batısındaki bazı bölgelere başlattığı askeri operasyonda 4 sivilin öldüğü, 3 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşiretlerinin destek verdiği güvenlik güçlerinin bu sabahtan itibaren Enbar'a bağlı Hadise ilçesinin güneyinde bulunanIŞİDmilitanları ve mevzilerine yönelik askeri operasyon başlattığını belirtti.

Felluce Hastane yetkilisi Visam el-İsavi ise "Hastanemize bugün 4 ölü ve 3 yaralı getirildi" dedi. İsavi, "yaralıların ifadelerine göre söz konusu ölü ve yaralıların ordunun düzenlediği operasyonlarda evleri isabet alan siviller" olduğunu belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların 10 Haziran'da Musul'un tamamında kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

AA

Haberin Devamı