Dünya IŞİD'e katıldığı iddia edilen eşi ve iki çocuğunun peşine düştü

IŞİD'e katıldığı iddia edilen eşi ve iki çocuğunun peşine düştü

Paylaş
IŞİD'e katıldığı iddia edilen eşi ve iki çocuğunun peşine düştü

Fas asıllı Belçikalı vatandaşı Faouzi El Boukabouti, üç hafta önce yanına iki çocuğunu da alarak IŞİD'e katılmak için ortadan kaybolduğunu ileri sürdüğü eşi Fatima Bazarouj'in izine İstanbul'da rastladı

Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss ile birlikte Türk makamlara başvurular yapan Boukabouti, eşi ve iki çocuğunun İstanbul Fatih'te bir hafta kadar kaldıklarını belirledi. Ancak, kaldıkları ileri sürülen Fatih'teki bir adrese yapılan polis baskınında, Boukaboui'nin eşi ve çocukları bulunamadı.

Fas asıllı Belçika vatandaşı Faouzi El Boukabouti, üç hafta önce yanına 3 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğu Enes ile Hamza'yı da yanına alarak ortadan kaybolan eşi Fatima Bazarouj'nin izine İstanbul'da rastladı. Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss ile birlikte Türk makamlara başvurular yapan Boukabouti, eşi ve iki çocuğunun İstanbul Fatih'te bir hafta kadar kaldıklarını belirledi. Ancak, kaldıkları ileri sürülen Fatih'teki bir adrese yapılan polis baskınında, Boukaboui'nin eşi ve çocukları bulunamadı.

"İNŞALLAH SURİYE'YE GEÇMEMİŞLERDİR"

Belçika ve Türk polisince yapılan ortak soruşturmada, anne ve iki çocuğunun iki ağabeyi ile birlikte, 13 Şubat tarihinde, Amsterdam'dan uçağa binerek İstanbul'a geldikleri ve Fatih'te bir adreste bir hafta kaldıklarının belirlendiği iddia edildi. Anne Fatima Bazarouj, iki çocuğu ve ağabeyleriyle birlikte Suriye'ye IŞİD'e katılmak için yola çıktıklarının belirlendiği ileri sürüldü. Oğulları Enes ile Hamza'ya kavuşmak istediğini belirten baba Faouzi El Boukabouti, “Hiç ummadığım bir zamanda çocuklarım kaçırıldılar. Böyle bir şeyi asla ummuyordum. Türk halkı lütfen bana yardım etsin. Bir an önce çocuklarıma kavuşmak istiyorum. İnşallah Suriye'ye geçmemişlerdir. Allah'tan bunu umuyorum" diye konuştu.

BELÇİKA MİLLETVEKİLİ DE GELDİ


Onunla birlikte İstanbul'a gelen Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss da, “Buraya karşımda duran babanın çocuklarını bulmak amacıyla geldik. Onların, Suriye'de cihatçılara katılmak amacıyla yola çıktıklarını öğrendik. Ben de aslen Faslı'yım. Bu yüzden, bir milletvekili olarak ve bir semtin belediye başkanı olarak, Türk yetkililerle iletişim kurarak onlara yardımcı olmak için buradayım. Türk makamları son derece yardımsever davrandı ve işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu adli ve siyasi işlemlerden bir sonuç elde edebiliriz. Duyarlı Türk vatandaşlarına seslenmek istiyorum; Çaresiz haldeki bu babaya yardım etmelerini istiyorum. Çok zor bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah duyarlı davranırlar diye umuyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet AKTARAN / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı