Cumartesi Postası Işın Karaca: Ünlü olmak için oğlumdan ödün verdim

Işın Karaca: Ünlü olmak için oğlumdan ödün verdim

Paylaş
Işın Karaca: Ünlü olmak için oğlumdan ödün verdim

Şarkıcı Işın Karaca zayıflamak için midesini küçülttürdü. 45 kilo verdi. Yenilendi, gençleşti. 3. evliliği ve ortalık karıştıran tweet’leriyle yine gündemdeydi. Aşkı ve mutluluğu bulmuş Işın Karaca ile her şeyi konuştuk

RÖPORTAJ: ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

YOUTUBE TIK’LARI KREDİ KARTI NUMARASINA


BEN ANNEMİN KOCASIYIM.

YENİ ALBÜMÜM GELİYOR.

HER ŞEYİN ACISINI EŞİM TUĞRUL’DAN ÇIKARDIM.

Geçen gün bir tweet attın Youtube ‘tık’larıyla ilgili...

Evet. Şundan bahsediyordum: Diyelim ki single çıkarttım. Adama para verip, “Youtube’ta şarkımı çok tıklat” diyorum. O da hababam tıklatıyor. Yani bu tık’lar bir kredi kartı numarasına bakıyor. Ama besteci de zannediyor ki çok ‘tık’ alınca şarkı tuttu. Şarkıcıları sokakta görünce tanıyan yok!

Yeni nesil şarkıcıları kıskandığını iddia ettiler...

Niye kıskanayım ki? Allah bana öyle bir ses vermiş ki, 10 kişiye yeter. Çıkıp ‘lay lay’ yapamam ki. “Tutunamadım” diye bağıran bir kadındım 15 sene önce. Şimdi promosyonunu yapmadığım albüm bile 40-50 bin satıyorsa…



ALBÜM DEVRİ BİTTİ


Herkes albüm yapıyor artık, sinir bozucu değil mi?

Problem bu aslında. Ben yaşamımı buna adadım. Zorluk çekerek buraya geldim. Oğlumdan ödün verdim ünlü olabilmek için. O kadar aşıktım müziğe. Oğluma da çok aşıktım ama ekmeğimi müzikten kazanıyorum. Haftanın 6 günü gecede 3 iş yapmak zorundaydım. 9 albüm yaptım. Gerçi, ‘albüm devri’ değil artık. Hop, hemen bir şarkı patlat! Hiç hoşnut değilim bundan.

Proje albüm size çok yakışıyor.

Tamamıyla yeni şarkılardan oluşan albümüm geliyor. İki ay stüdyoya kapanacağız. Yıllardır herkes İngilizce bir şeyler yap diyor. İngilizce şarkılar yazmaya başladım.

HAKSIZ REKABET VAR


Star olduğunuz dönemden bu yana rekabet çok daha acımasızlaştı.

Haksız rekabet çok. Parası olan bastırıyor. Gerçekten müzik yapmaya çalışan bir şey yapamıyor. Acayip bir sistem var.

Sahneye çıkabilen ses çok az…

Funda (Arar), Ebru (Gündeş), Sıla var. Demet (Akalın) mesela, “Playback işini ben başlattım, ben bitiririm” dedi. Şimdi kulüplerde büyük orkestralar kuruyor ve çok keyif almaya başladı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu gerilimden en çok sahneler etkileniyor. Seni de etkiledi mi?

Sorma... Temmuz'dan Aralık'a kadar 40 konserim iptal oldu.


YANLIŞ İNSAN SEÇME ÜSTADIYIM


Evlenmeyi seviyorsun… 3 evliliğin, bir de uzun ilişkin oldu.

Evet, çünkü sevgililerimin resmi olarak onaylanmasını istiyorum. Aileye çok değer veriyorum. Evliliklerimin başarısızlığı asla bana ait değil.

Yanlış insan seçmek de bir başarısızlık.

Pardon! Yanlış insan seçme üstadıyım. İlk evliliğimde çok küçüktüm. Sonra 13 yıl Erdem'le beraberdim, evlenmedik ama uzun bir ilişkiydi. Sonra “Önüme ilk çıkan adamla evleneceğim” dedim ve evlendim. Mia'nın babasıyla çok hızlı boşandım. Boşanırken “Bir daha evlenmeyeceğim” dedim. Nereden bileyim 20 yıllık arkadaşımın bana bu kadar sahip çıkacağını? Tuğrul, sevginin gerçek olabileceğini gösterdi. İlişkide her şey bitebilir; sevgi, seks, tutku yitebilir ama saygıyı yitirmezsen hepsi geri gelir.

ZAYIF OLMAYI ÇOK İSTEDİM


​Mide küçültme ameliyatı olmaya nasıl karar verdin?

Sabah uyanıp, “Liposuction yaptırayım” diyen bir kadınım. O kadar hastaydım ki… Şekerim var, insülin, tansiyon hapı kullanıyorum. 110 kiloydum. Bir arkadaşım tüp mide ameliyatı oldu. ‘Önce-sonra’ fotoğrafı yolladı! Ağladım.

Neden?

Onun için çok mutlu oldum. Bir şişmanın zayıf olma isteği hep vardır. “50 beden giyiyorum. Şu 38 olsa da giysem” diyorsun. “Acaba yakıştı mı? Bunun büyük modeli yok mu?” Bir ömür bu cümlelerle geçiyor. Ocak 2015'te ameliyat oldum. Hayatımda kendim için yaptığım en iyi şeydi. Şimdi 65 kiloyum.

Şimdi önüne bir şey geldiğinde az yiyebiliyor musun?

Artık beynim ve midem arasında bağlantı var. Eskiden yoktu. Şuursuzluk, tencerenin dibini kazımak gayet normaldi. Şimdi karşında tostun yarısını yedim. Biraz fazla yesem midemin büyüyeceğini biliyorum, bir daha büyütemem.

KONTROL MANYAĞIYIM


Sert bir ifaden var, dışarıdan bakan korkar… Ama öyle değilsin, anaç bir kadınsın. Sert görüntün maske bence…

Sürprizden nefret ederim, kontrol manyağıyım. Almamam gereken bütün yükleri alıyorum. Bunu törpülemeye çalışıyorum. Anladım ki herkes rahatsız bu durumumdan. Sert görüntüye gelince… Hayatla barışığım. Belki çok darbe yemiş olmamla ilgili bir kalkan olabilir.

Eşin bu sertliğini kırdı mı?

Tuğrul'la (Odabaş) beraber olmaya başladığımda, “Adam pes eder, gider” dedim. Bir sabah uyandı, “Yeter artık, her şeyin acısını benden çıkarma” dediğinde anladım. İçimizde biriktirip en yakınlarımıza patlatırız ya… Artık rahatım. Herkesin bir koruma mekanizması var, kimi ağlayarak hayatı karşılar, kimi gülerek. Ben de o sert görüntüye büründüm.


AĞLAK BİR KADINDIM


Ki

Aynen o. Çok ağlak bir kadındım, sonra anladım ki, kendimle dalga geçebilirim. O zaman hayat daha güzel oluyor. Belki de özgüvenimle alakalıdır. Ses var, “Türkiye'nin en önemli vokallerinden” diye yazıyorlar ama bir şey daha lazım bu sıfatın arkasına. Dik durmak, sert durmak lazım. Aslında evde pijama terlik takılan bir kadınım ve o kadını çok seviyorum.

BANA HEP BÖYLE AŞIK OLSUN


Babasız mı büyüdün?

Evet. Babam gittiğinde 3,5 yaşındaydım.

Evde erkek figürü istiyorsun.

Evet. Tuğrul'la evlendiğimde dedim ki, “Biz bagaj olarak ağırız, ordu halindeyiz.” “Ordunun da ordusu gelse, rahat ol. Her türlü seni seveceğim” dedi. Dilerim ki hiç ayrılmayalım, bana hep bu kadar aşık olsun.

En büyük sen misin kardeşlerden?

Evet. Ben annemin kocasıyım. Boşandıktan sonra 18 yıl boyunca hayatına ki diye.

TAM BİR ERKEK IŞIN KARACA


En son düet yaptığın Sefa Cheshmberah’la çok benziyorsunuz...

Tam bir erkek Işın Karaca. 6 yıl önce sosyal medyadan “Bir şarkı yazdım ve size dinletmek istiyorum” dedi. Dinledim, telefon numarasını yazmış. Aradım dedim ki, “Ne hakkın var beni ağlatmaya.” Sanki ben söylüyorum şarkıyı… Acayip bir sesi var. Pişmesi gerekiyordu. Şimdi kendi kanatlarıyla uçuruyor.


Haberin Devamı