Gündem İşkence gören ve intihar eden trans kadının acı dolu hikayesi

İşkence gören ve intihar eden trans kadının acı dolu hikayesi

Paylaş
İşkence gören ve intihar eden trans kadının acı dolu hikayesi

Mersin'de yaşayan, abisini Soma faciasında kaybeden trans kadın Figen intihar etti

Mersin 7Renk LGBT üyesi trans aktivist Figen önceki gece denize atlayarak intihar etti. Bir dönem Pembe Hayat yönetim kurulu üyeliği de yapan Figen, Mersin polisininin ve çetelerin transfobik saldırılarına maruz kalmıştı.

Haberin Devamı

KaosGL.org’un haberine göre, Geçtiğimiz günlerde Figen’in de aralarında olduğu trans kadınlar polisin sokak ortasında işkencesine maruz kalmıştı. Bir durakta oturan trans kadınlara polis, “İnsanları rahatsız ediyorsunuz. Defolun gidin lan” diyerek biber gazı ve coplarla saldırmış, ardından zorla karakola götürmüş.

ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTILAR

Karakolda polis herhangi bir işlem yapmazken; zorla götürülen trans kadınların tutanak tutulması talebini de reddetmişti. Karakolu arayan Mersin 7 Renk ve Pembe Hayat yetkililerine ise polis “Öyle bir vaka yok burada. Nereden çıkarıyorsunuz?” ifadeleriyle yalan söylemiş ve işkencenin üstünü örtmeye çalışmış.

AĞABEYİNİ SOMA KATLİAMINDA YİTİRMİŞTİ

Bir yandan polisin saldırıları ile mücadele ederken; ağabeyini Soma katliamında kaybeden Figen, aile baskısından ötürü ağabeyinin cenazesine gidememişti. Öte yandan Mersin 7Renk, Pembe Hayat ve Kaos GL yetkilileri bütün bu transfobik baskılara dayanamayıp yaşamına son veren Figen’in cenazesini sahiplenmesi için ailesine ulaşmaya çalışıyor. Kaos GL’den Evren Çakmak ve Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya ile Gani Met, ailenin sahiplenmemesi durumunda cenazeyi sahiplenmek üzere Mersin’e gitmişlerdi.

Haberin Devamı

ALTERNATİF DAYANIŞMA AĞI

Kaos GL Derneği’nden Umut Güner, “Alternatif dayanışma ağlarını örgütlememiz lazım. ‘Katil devlet’ sloganıyla sadece ve sadece kendi içimizi rahatlatırız. Figen’e rahat uyu diyemiyorum. Çünkü son iki senedir yaşadıklarına şahidim. Rahat yaşamadı ki rahat uyusun. Başımız sağolsun” diye konuştu.