Gündem İşkenceci üvey anne tutuklandı

İşkenceci üvey anne tutuklandı

Paylaş
İşkenceci üvey anne tutuklandı

İşkenceci üvey anne tutuklandı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, üvey oğlu 6 yaşındaki Ö.O.'yu hortumla dövüp sırtında sigara söndürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 35 yaşındaki Hacer O., çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Vücudunda yara izleri bulunan Ö.O. ise rehabilitasyon merkezinde tedavi altına aldı.

Haberin Devamı

İnegöl'de mobilya atölyesinde çalışan 39 yaşındaki Cemil O., şiddetli geçimsizlik yüzünden eşinden boşandıktan sonra 3 çocuğuyla birlikte kendisi gibi eşinden boşanan 2 çocuk annesi Hacer O. ile evlendi. Çift, çocuklarıyla birlikte İnegöl'e 20 kilometre uzaklıktaki Gündüzlü Köyü'nde yaşamaya başladı. İddiaya göre Hacer O., yaramazlık yapan ve sözlerini dinlemeyen üvey çocukları 10 yaşındaki G.Ö. ve 8 yaşındaki M.Ö. ile Ö.O.'yu dövmeye başladı.

Önceki gün Hacer O.'nun hortumla dövdüğü Ö.O.'nun köy meydanında ağlarken kendisini gören jandarmaya yaşadıklarını anlatmasıyla olay ortaya çıktı. Jandarma Bölük Komutanlığı'na getirilip hastaneye sevk edilen çocuğun vücudunda yara ve sigara söndürüldüğünün belirlenmesi sonucu Hacer O. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çocuklara şiddet uyguladığı iddiasıyla sorgulandıktan sonra Adliye'ye sevk edilen Hacer O., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, şiddete maruz kalan Ö.O. ise Yenice Beldesi'nde bulunan Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Olay sonrası Hacer O.'nun ilk eşinden dünyaya gelen 7 yaşındaki oğlu H. ile 6 yaşındaki A., yakınları tarafından Cemil O.'nun evinden alındı.
Gündüzlü Köyü İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfa giden M.O., “Biz üvey annemizi seviyorduk fakat o bizi hiç sevmedi. O sadece kendi çocuklarını seviyordu. Bizi defalarca hortumla dövdü. Ağzımızı burnumuzu kan içersinde bıraktı. Sigara almak için bize dilencilik yaptırıyordu. Yaşadıklarımızı babamıza söylemememizi tembihledi. Söylersek mafyaya haber vererek bizi öldürteceğini ve ormana gömeceğini söylüyordu” dedi.

Hakan ÜZER/İNEGÖL (Bursa), (DHA)