Dünya İşkenceyle cinayet itirafı

İşkenceyle cinayet itirafı

Paylaş
İşkenceyle cinayet itirafı

İran'da idam cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani olduğu öne sürülen bir kadın, yüzü kapalı çıkarıldığı televizyonda kocasının öldürülmesine karıştığını 'itiraf etti'

Cinayeti izlemiş

Haberin Devamı

İran’da zina yaptığı gerekçesiyle recm (taşlanarak öldürülme) cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani (43) olduğu öne sürülen bir kadın, çarşaflı ve yüzü kapalı olarak çıkarıldığı devlet televizyonunda kocasının öldürülmesine karıştığını ‘itiraf etti’.

Aştiyani olduğu belirtilen kadın, “2005 yılında bir adamla telefonla görüşmeye başladım. Sözleriyle beni kandırdı. Bana ‘Kocanı öldürelim’ dedi. Kocamın öldürüleceğine hiç inanmadım. Şaka yaptığını sandım” dedi. Aştiyani, ismini açıklamadığı adamın kocasını elektrik vererek öldürdüğünü, kendisinin de bunu izlediğini söyledi.

‘Avukatı tanımıyorum’

2 çocuk annesi Aştiyani, yaşadığı dramı dünyaya duyurduğu için İran’dan Türkiye’ye kaçan ve sonra da Norveç’e sığınan avukatı Muhammed Mustafa’yı da tanımadığını öne sürdü. Aştiyani, avukat Mustafa için “Benim davamı niye televizyona taşıdı? Namusumu niye lekeledi?” diye konuştu. Ancak bu röportaj dünyada şüpheyle karşılandı.

Haberin Devamı

Aştiyani’nin avukatlarından Hutan Kiyan, “Sakine kamera karşısına çıkmayı kabul edene kadar dövüldü ve işkence gördü” dedi. Avukat Muhammed Mustafa ise “O kadın Aştiyani ise bunları hayatını kurtarmak için işkence sonucu söylüyor” diye konuştu.