Gündem İşkenceyle hırsızlık

İşkenceyle hırsızlık

Paylaş
İşkenceyle hırsızlık

İstanbul'da bir çete, Diyarbakır'dan getirdikleri çocuklara hırsızlık yaptırıyordu. Hırsızlığa direnenleri dövüyorlardı. Azılı hırsızlık çetesi operasyonla çökertildi

ÇOCUKLAR KÖLE GİBİYDİ

İstanbul’da evleri soyan hırsızlık çetesinin liderliğini Hamit Y. (29) ile Yusuf Y. (28) yapıyordu. Çete üyeleri Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy’de keşif yaparak tespit ettikleri evlere kapıların kilitlerini kırarak giriyordu.

Evlerdeki ziynet eşyalarını ve elektronik ürünleri çalıyorlardı. Diyarbakır ve Mardin’den getirdikleri çocukları eğitip (!) hırsızlıkta kullanıyorlardı. Hırsızlığa direnen çocukları feci dövüyorlardı.

AYNI GÜN İKİ KEZ GİRDİLER

Çete üyeleri, trikoda faaliyet gösteren iş adamı Kemal Mısırlı’nın Arnavutköy’deki üç katlı evine Kasım 2009’da aynı gün iki kez girdi. Kapının kilidini çete üyesi 14 yaşındaki Agit K. kırdı.

İlk girişte evden para ve elektronik eşya çalan hırsızlar, kasayı büyük olduğu için götüremedi. Akşam tekrar gelip götürdükleri kasayı Dolapdere’de açtılar. Kasadaki 1 milyon TL’lik ziynet eşyasını 150 bin TL’ye bir kuyumcuya sattılar.

MAĞAZA BİLE AÇMIŞLAR

Kızının tedavisi için Amerika’da bulunan Kemal Mısırlı dönünce şikayetçi oldu. Çete çalıntı eşyaları satmak için Tarlabaşı’nda ‘ikinci el eşya’ mağazası açtı. Çeteden Nezir D. eşyaları burada ve internetteki alışveriş sitelerinde sattı.

Çetenin para trafiğini Yusuf Y.’nin sevgilisi Şükriye A. yürütüyordu. Şükriye hırsızlığa çıkacak üyelerine harçlık verip araç kiralıyor, yakalanan adamlarına avukat tutuyordu.

ŞİFRELİ KONUŞUYORLARDI

Çete üyeleri telefonda şifreli konuşuyordu. Hırsızlığa giderken “İşe çıkıyorum” diyor, polislerden ‘Dayılar’ diye söz ediyorlardı. Çetedeki çocuklardan Agit K. kilit kırmada ustaydı.

Polis ‘En iyi kilit patlatan hırsız’ Agit’i onlarca kez yakaladı. Agit 18’inden küçük olduğu için hep bırakıldı. Polis sonunda çeteyi operasyonla çökertti. Hamit Y., Yusuf Y. ve Şükriye A. ile birlikte 22 kişi yakalandı.

Ali AKSOYER-Emir SÖYLEMEZ

2