Gündem İskenderun'da hain saldırı: 6 şehit

İskenderun'da hain saldırı: 6 şehit

Paylaş
İskenderun'da hain saldırı: 6 şehit

İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na yönelik roketatarlı saldırıda 6 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı

Bir maden ocağının iki gün önce basılıp özel güvenlik görevlisinin şehit edildiği Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Destek Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda 6 asker şehit oldu, 3'ü ağır 7 asker yaralandı.

PKK'nın uzun süreden beri üstlenmeye çalıştığı Amanos Dağları eteğinde, ilçenin girişindeki Liman Kapısı bölgesindeki Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı nöbet değişimi için askerleri taşıyan araca, dün saat 00.40'ta, otoyoldan roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma çıktı. Saldırıda 6 asker şehit olurken, yaralılar Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ağır yaralı 3 asker, uçakla GATA’ya götürüldü.

Haberin Devamı

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.

İskenderun Belediye Başkanı CHP’li Yusuf Civelek, haince bir plan uygulandığının anlaşıldığını belirterek, Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti.

6 ŞEHİT İÇİN TÖREN

Şehit askerler için İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda tören düzenlendi. İskenderun Askeri Hastanesinden alınan şehitlerin cenazeleri İskenderun Deniz Er Eğitim Alayına getirildi. Basın mensuplarının alınmadığı törene Hatay Valisi Mehmet Celalelettin Lekesiz’in yanı sıra askeri ve mülki erkanın katıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Törenin ardından saldırıda şehit olan Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme’nin cenazeleri 3 helikopterle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Alayın çevresinde toplanan kadınlı erkekli yaklaşık 2000 kişi, her helikopterin kalkışında, “uğurlar olsun” diye bağırarak şehitleri selamladı.

Org. Başbuğ ziyaretini yarıda kesti

GENELKURMAY AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

GÜL: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskenderun’da 6 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin olarak, "Türkiye terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdürecek, terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracaktır. Bu çirkin saldırılar, devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Öte yandan CumhurbaşkanıGül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’ndeki basına kapalı görüşme, saat 12.30’da başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda askeri araca düzenlenen saldırıyla ilgili bilgi almak üzere Atalay’ı Çankaya Köşkü’ne çağırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, BAŞ SAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Hatay’ın İskenderun ilçesinde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a bir baş sağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

ŞEHİT ASKER ERBAY’IN BABASI: "VATAN SAĞ OLSUN"

Hain saldırının ardından olayı öğrenen acılı aileler İskenderun’a gelmeye başladı.

Saldırıda şehit olan asker Kenan Oğuz Erbay’ın babası Ekrem Erbay, cenazeyi almak için İskenderun’a geldi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü binasına girişi sırasında gazetecilere açıklama yapan Ekrem Erbay, olayı televizyonlardan öğrendiğini ve bilgi aldıktan sonra hemen ilçeye geldiğini belirterek, "Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da şehit vermeye hazırım. Ben de İskenderun’da askerlik yaptım. İzmir’den geliyorum. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğiz. Dimdik ayakta duracağız" dedi.