Gündem İSKİ'ye 'sayaç' davası

İSKİ'ye 'sayaç' davası

Paylaş
İSKİ'ye 'sayaç' davası

İSKİ'ye 'sayaç' davası

İSKİ'nin "Ön ödemeli kartlı sayaç" uygulamasına dava açıldı. Açtıkları dava ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen Tüketici Örgütleri Federasyonu üyeleri ile polis memuru arasında bir süre tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

İSKİ tarafından yürürlüğe konan Ön Ödemeli Kartlı Sayaç uygulamasına vatandaşların mağdur duruma düşeceği gerekçesiyle karşı çıkan Tüketici Örgütleri Federasyonu yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

Bahçelievler' de bulunan Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen federasyon yetkilileri konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yürürlüğe konulan uygulamayla vatandaşların mağdur edildiğini belirten federasyon genel başkanı Fuat Engin 'Yürürlüğe konan ve zorunlu kılınan bu uygulamayla vatandaş adeta banyoda sabunlu kalacaktır. Ön ödemeli kartlı sayaç takılmasının zorunlu hale getirilmesiyle kam yararı açısından kullanılacak bir yetkinin kötüye kullanılması sonucu doğmuştur. Biz hukuksuzluğa karşı hukuku savunarak ön ödemeli kartlı sayaç işleminin yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açıyoruz. Tüm vatandaşları da kendi haklarını savunmaya çağırıyoruz' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Basın açıklaması yapmak isteyen federasyon üyeleri ile mahkeme önünde görevli olan polis memuru arasında basın açıklamasını yapılacağı yer konusunda bir süre tartışma yaşandı.

Mahkemenin dış kapısı önünde bulunan merdivenlerde açıklama yapmak isteyen guruba merdivenlerden aşağıya inmelerini söyleyen polis memuru ile federasyon başkanı Engin arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı.

Her fırsatta kendilerinin engellenmeye çalışıldığını belirten Engin ile beraberindeki gurup merdivenlerden aşağıya inerek basın açıklamasını okudu.

DHA