Spor Isla Fenerbahçe’ye tesadüf sonucu transfer edildi!

Isla Fenerbahçe’ye tesadüf sonucu transfer edildi!

Paylaş
Isla Fenerbahçe’ye tesadüf sonucu transfer edildi!

Maurico Isla'yı kadrosuna katarak sağ kanadı güvenceye alan Fenerbahçe'nin yıldız oyuncuyu transfer etme süreci bir tesadüfle başladı.

Maurico Isla'yı kadrosuna katarak sağ kanadı güvenceye alan Fenerbahçe'nin yıldız oyuncuyu transfer etme süreci bir tesadüfle başladı. Aslında Sarı-Lacivertliler, daha doğrusu ikinci kez takımın başına gelen teknik direktör Aykut Kocaman uzun süredir takip ettiği bu oyuncuyu çok istiyordu.

Nitekim Kocaman göreve gelince Cagliari'nin kapısı çalındı ancak Serie A ekibi, Fenerbahçe'den 4.5 milyon Euro bonservis bedeli talep edince bu oyuncunun transferi rafa kalktı. Sarı-Lacivertliler bir sağ açık arasalar da maliyeti yüksek diye Isla hiç düşünülmedi.

İTALYA'DA KRİTİK BULUŞMA


Bu arada, Başakşehirli Cengiz Ünder'in AS Roma'ya transferi için İtalya'ya giden menajerler Ömer Uzun ve Batur Altıparmak, burada Isla'nın temsilcisiyle tesadüfen bir araya geldi. Bu tesadüfi görüşmede Isla'nın temsilcileri ilginç bir bilgi verdiler.

Juventus, Cagliari'ye sattığı Isla'nın 1.4 milyon Euro'luk maaşının 500 bin Euro'sunu ödüyordu ancak gelecek sezondan itibaren bu katkıyı yapmayacaktı. Gelecek iki yıl için 2.8 milyon Euro'luk bir yükün altına giren Cagliari bu ücreti ödeyebilecek durumda değildi ve Şilili oyuncuyu elden çıkarmak istiyordu.

ALAN RAZI SATAN RAZI…


Menajerler Fenerbahçe'ye haber uçurdu. Fenerbahçe Kulübü, Isla ve Cagliari ile ayrı ayrı görüştü. İtalyan ekibi, Şilili futbolcunun bonservisini vermeye razı oldu ve önemli bir borçtan kurtuldu. Cagliari'den 1.4 milyon Euro alan Isla, 1.7 milyon Euro'ya imza atarak ücretini artırdı.

Fenerbahçe ise Aykut Kocaman'ın uzun zamandır istediği 4.5 milyon Euro değerindeki bir futbolcuyu bedelsiz olarak, Finansal Fair Play programına zarar vermeden aldı. Hem sağ bek, hem sağ açık hem de orta sahada oynayan tecrübeli futbolcu kadro çeşitliliğini de artırdı.

Sözcü

Haberin Devamı