Yaşam İslam alemi Facebook'a karşı

İslam alemi Facebook'a karşı

Paylaş
İslam alemi Facebook'a karşı

Bir süreden beri Facebook'a karşı ihtarda bulunan Müslüman kullanıcılar en sonunda ünlü sosyal ağa karşı harekete geçti

Ünlü sosyal ağ sitesi Facebook geçtiğimiz ay ülkemizdeki kullanıcılarında katıldığı bir protestoya maruz kalmıştı. Site üzerinde bulunan ve Hz.Muhamammed'e hakaret eden gruplardan dolayı Müslüman kullanıcılar Facebook hesaplarını bir gün boyunca kapatmışlardı.

Ancak bu eylemi ciddiye almayan Facebook yönetimi, Hz.Muhammed ve İslam karşıtı grupların yayılmasına izin verdi. Herkes Muhammed karikatürü çizsin (Everybody Draw Muhammed Day) adlı bir grubun açılması ise Müslüman Facebook üyelerinin çileden çıkmasına neden oldu.

Müslüman üyeler Facebook'a karşı öfkeli 20 Mayıs gününde yapılması planlanın karikatür günü nedeniyle dün Pakistan halkı sokaklara döküldü.

Ellerinde pankartlarla Facebook'u protesto eden halkına destek veren Pakistan hükümeti ise bugün ünlü sosyal ağın ülkedeki erşimini engelledi.

Gelen tepkilerden çekinen Facebook yönetimi ilgili gurubu kapatmış olsa da İslam dünyanısın sosyal ağ sitesine olan tepsiki hâlâ devam ediyor.

Bugün diğer İslam ülkelerinin vatandaşları da Pakistan'ın gerçekleştirdiği eyleme destek verdiklerini belirten mesajlarını internet üzerinden yayınladılar.

İslam ülkelerinin önümüzdeki günlerde Facebook'a erişimi engellemesi bekleniyor. Öte yandan yabancı basın ise bu olayın düşünce özgürlüğüne karşı olduğunu savunuyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı