Dünya İslam dünyasına Pakistan fırçası

İslam dünyasına Pakistan fırçası

Paylaş
İslam dünyasına Pakistan fırçası

Pakistan'da 2 bin kişinin öldüğü sel felaketinin ardından İslam dünyasının yeterince yardımda bulunmadığını söyleyen Erdoğan “Elinizdeki petrolü saltanatınızı ikame etmekte mi kullanacaksınız?” diye çıkıştı

Pakistan’da 3 hafta süren muson yağmurları sonucu meydana gelen selde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 5 milyon kişi evsiz kalmıştı. Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasının 1400’üncü yıl dönümü nedeniyle İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen konferansa katılan Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada İslam dünyasının Pakistan’a yeterince yardım etmemesini eleştirdi.

Haberin Devamı

‘Petrol size nimet’

Erdoğan konuşmasında “Benim petrolüm var diyen İslam dünyası ne yapıyor? Petrolünün kaçta kaçını Pakistan’a veriyor? Gücenmesinler ama petrolü siz bulmadınız. Bu size bir nimet. Bu ne zaman işe yarayacak? Biz petrolü saltanatlarımızı ikame etmekte mi kullanacağız? Biz bunu Pakistan’ın düştüğü durumda kullanmayacağız da ne zaman kullanacağız?” dedi.

‘İslam’ı karalıyorlar’

Batının İslam’a bakışını da eleştiren Erdoğan “Batıda ciddi bir İslamofobia (İslam korkusu) var. İslam’la terörizmi, terörizmle Müslümanları özdeş kılma girişimi olduğunu görüyoruz. Biz Türkiye olarak her platformda ‘İslamofobia insanlık suçudur’ diyoruz. Kelime anlamı barış olan bir dini terörle bir araya getiremeyeceklerini her yerde belirtiyoruz. Aynı şekilde İslam’ın hoşgörü dini olduğunu, herkese dinlerini yaşama özgürlüğü sunduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuklar zehirleniyor

Pakistan’da içme sularına karışan sel suları taşıdıkları mikroplar nedeniyle zehirlenmelere neden oluyor. Yetkililer zehirli suların özellikle Pakistan nüfusunun yüzde 37’sini oluşturan 15 yaş altı çocukları tehdit ettiğini açıkladı.

Pakistan’da 72 bin çocuk yetersiz beslenme tehdidiyle karşı karşıya. 3.5 milyon çocuk ise suların taşıdığı bulaşıcı hastalıkların tehdidi altında bulunuyor.

DHA